Kilenc éve vett 200 Land Rovert, most többszörös áron adja el őket

Amikor megtudta, hogy 2015-ben a Land Rover leáll a klasszikus Defender modell gyártásával, Charles Fawcett kétszáz darabot vett meg az utolsó szériából, hogy aztán némi átalakítás után, busás haszonnal adjon túl rajtuk.

Az eredeti legenda, egy kis csavarral: ez a mottója a brit Charles Fawcett Twisted Automotive nevű cégének, mely klasszikus Land Rover Defenderek átalakításával és értékesítésével foglalkozik – írja a Sun című brit bulvárlap.

Amikor kiderült, hogy a Land Rover 2015 után leáll a Defenderek gyártásával, Fawcett kétszáz darabot vett meg az utolsók közül. Az autókat egy hatalmas pajtába zárta, majd egyedi igények szerint átalakítva adja el őket. Most tizenhat darabot dobott piacra, melyek közül mindegyik XS-es, vagyis a legmagasabb gyári felszereltséggel rendelkezik.

Fawcett azt mondja, az autókat annak idején személyesen választotta ki a Land Rover solihulli gyárában, mindegyiket 2016-ban, a gyártás leállítása után regisztrálták, vagyis az utolsó sorozathoz tartoznak, így gyűjtői szempontból értékesebbnek számítanak. Mindegyikben kevesebb, mint 50 kilométer van, azaz gyakorlatilag teljesen újak.

Kilenc évvel ezelőtt egy Defender 110 XS nagyjából 35 ezer fontba (kb. 16,2 millió forintba) került. A most piacra dobott tizenhat autó darabját Fawcett 135 ezer és 184,5 ezer font (62,5 millió és 85,5 millió forint) közötti áron kínálja.

A Twisted Defenderei azonban nem sima szériaautók. Mindegyikben feljavították a felfüggesztést, a fékeket, a kerekeket és abroncsokat és mindegyik modern LED-világítást és bőr kárpitozást kapott. A vevők választhatnak benzines és dízelmotor között és különböző extrákkal alakíthatják saját ízlésükhöz az autójukat.