Hevesi Tamás a mesterséges intelligenciáról: A magyar könnyűzenéből tudnék sorolni nem egyet, nem tízet, akiknek feltűnően gyorsan születnek dalai

Megvan a véleménye az MI-ről, és azokról is, akik a zeneiparban használják.

A Hozz egy verset című podcastműsorban járt Hevesi Tamás. Az énekes a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is szót ejtett a zeneiparra levetítve, figyelt fel rá a story.hu. Hevesi azt mondja, a magyar popszakmában egyesek olyan dolgokat tesznek, ami érzése szerint nincs rendben.

Hogy valaki szinte havonta új dallal jön ki? Most már értem. Az AI használata természetesen hatalmas kincs, és nagy segítség tud lenni, ha ez az arányokban, mondjuk, úgy néz ki, hogy 90-10, vagy 80-20, de a javadra, és az AI ellen. Ne fordítsuk meg, hogy 90% az AI, és 10% vagy te.

Hevesi hozzáteszi, a mesterséges intelligencia becsapás, ő bizonyosan nem fog dalokat íratni a segítségével.

Nem akarok neveket mondani, a magyar könnyűzenéből tudnék sorolni nem egyet, nem tízet, akiknek feltűnően gyorsan születnek a dalai, és feltűnően hasonlóak bizonyos hangszínek. De ezt hagyjuk. Ki a lópikula akar majd így hangszereken tanulni, mint ahogy te meg én is tettük? Nincs már ilyen, hogy tanulni kell. Ezek szerint le lettünk butítva, mindenben az egyszerűség. Egy gombnyomással érjük el a legnagyobb sikereket. Itt tartunk most.

Az énekes felidézte, ő sokszor mérgesen vágta a papírgalacsinokat a szemetesbe, mert nem tetszett a dalszöveg, amit írt.