Nem akart kiköltözni, tarantulát dobott bérlőjére egy amerikai képviselőjelölt

Elfajult egy megyei képviselőjelölt és az albérlője vitája Minnesotában. A főbérlő végül egy tarantulát vetett be.

Testi sértés vádjával tartóztattak le egy nőt, aki élő tarantulával próbálta kiköltözésre bírni albérlőjét a minnesotai Hennepin megyében – írja az NBC.

Marisa Simonetti, aki republikánus képviselőjelöltként indul a megyei választásokon, azt nyilatkozta, kétségbe volt esve és senki sem akart segíteni rajta.

A nő az Airbnb rendszerén keresztül adott ki egy szobát Jackie Vasquez ügyvédnőnek abban az ötszobás házban, melyben ő is él a kisfiával. Azt mondja, Vasquez két hete lakott náluk, amikor elkezdett furcsán viselkedni. Az ügyvédnő hosszú emailekben panaszokkal bombázta őt, és éjjel fél tizenegytől, egy órán át üvöltözött emberekkel telefonon.

Simonetti azt mondja, Vasquez azzal fenyegette őt, hogy tönkreteszi a kampányát. Amikor június 18-án eljött a kiköltözés napja, az ügyvédnő nem volt hajlandó távozni. Rácsapta az ajtót a főbérlője karjára, bezárkózott, majd elbarikádozta magát az alagsorban.

A főbérlő többször is rendőrt hívott. Azt mondja, a rendőrök aznap háromszor is jártak a házban, elmondták Vasqueznek, hogy magánlaksértést követ el, de nem tettek semmit.

Amikor rájött, hogy magára van utalva, egy hirtelen ötlettől vezérelve elment egy állatkereskedésbe, vett egy tarantulát. Azt tagadja, hogy a pókot a bérlőjére dobta volna, azt mondja, csak szabadon engedte az állatot az alagsorban. Az ötlelet kedvenc gyerekkori filmjéből, a Reszkessetek, betörők!-ből kölcsönözte.

Simonetti azt mondja, valósággal sokkolta, hogy míg korábban a rendőrség nem tett semmit, őt letartóztatták és vád alá helyezték. A republikánusok színeiben indult volna a választáson, de a párt az incidens miatt megvonta tőle a támogatását.

Simonettit egy éjszakára tartották benn a rendőrségen, mire hazaért, Vasquez kiköltözött. Simonetti nem tudja, hol lehet a tarantula, azt mondja, reméli, a pók jóllakott és talált magának egy kényelmes helyet.