A Grace klinika Mark Sloanja elmondta, szerinte miért menesztették a sorozatból

Eric Dane nem magától ment el, szerinte inkább „elengedték” a producerek.

Az Eufóriából is ismert Eric Dane nemrég a Armchair Expert című podcastben beszélt arról, hogy úgy véli, annak idején kirúgták őt A (máig futó) Grace klinikából, melyben Mark Sloan doktort alakította – szúrta ki a Page Six.

Nem annyira távoztam, inkább úgy mondom, elengedtek

– fogalmazott.

Amikor a műsorvezető megjegyezte, hogy Dane a sorozatban való szereplése vége felé drog- és alkoholfüggőséggel küzdött, a színész elismerte, hogy valóban küzdött, hozzátette viszont, hogy nem emiatt engedték el, noha biztosan nem segített a helyzetén a dolog.

Kezdtem – mint a legtöbb színész, aki jelentős szerepet töltött be a sorozatban – nagyon drágává válni a csatorna számára. És a csatorna tudja, hogy a sorozat azt fogja csinálni, amit csinál, függetlenül attól, hogy kit tartanak benne. Amíg megvan Grey (a főszereplő Meredith Greyt alakító Ellen Pompeo – a szerk.), addig minden rendben.

A színész szerint „már nem volt ugyanaz a fickó, akit felvettek”, így megértette, amikor a producerek úgy döntöttek, kiírják őt a sorozatból. Méltatta viszont a széria készítőjét, (A Bridgerton család mögött is álló) Shonda Rhimest, aki szerinte igazán nagyszerű volt a megpróbáltatások idején.

Keményen megvédett minket. Nyilvánosan és privátban is. Szeretem Shonda Rhimest, ő megvédett engem, de valószínűleg kirúgtak. Nem volt ünnepélyes »ki vagy rúgva«, inkább csak annyi, hogy »nem jössz vissza«

– osztotta meg Dane, aki a beszélgetés során azt is bevallotta, hogy mielőtt elkezdett játszani a sorozatban, három évig józan volt, az Amerikai Írók Céhének 2007-es sztrájkjának idején azonban visszaesett.

Ha azt a nyolc évet vesszük, amíg A Grace klinikában dolgoztam, akkor tovább voltam drogos, mint józan, és akkor kezdtek el a dolgok félrecsúszni a számomra.

Dr. Mark Sloan karaktere a sorozat nyolcadik évadában bemutatott repülőgép-szerencsétlenség következtében halt meg. Bár az említett epizódott túlélre, a kilencedik évad elején elhunyt. A 17. évadban visszatért egy vendégszereplésre a képernyőbeli szerelmét alakító Chyler Leigh (Lexie Grey) mellett, akinek a karaktere szintén meghalt a balesetben.