Undorítónak tartják, ahogyan az amerikai férfi az éttermi költségein spórol

Így heti 153 dollárral több marad a zsebében.

Egy Los Angeles-i férfi külön regisztrált egy oldalt TikTokon kizárólag azért, hogy megmutassa, hogyan nem hagy borravalót éttermekben, és mint arra számítani lehetett, követőitől ezért hideget és meleget is kapott – írja a Daily Mail.

A férfi június másodikán töltötte fel az első videóját, amit azóta számos másik követett, nagyjából ugyanazt a forgatókönyvet végigjátszva bennük: sétál az utcán, betér egy vendéglátóhelyre, majd nem hagy borravalót. A tiktoker egyik videójában kiszámolta, ezzel a módszerrel egy hét alatt majdnem 153 dollárt (körülbelül 57 ezer forint) takarított meg, annak ellenére, hogy több helyen nagyon kedvesek és segítőkészek voltak vele a kiszolgálók. A férfi azután döntött a szigorú stratégiaváltás mellett, hogy rendelt magának 3 dollárért egy szendvicset, aminél felkínálták opciónak a szintén 3 dolláros borravalót.

A kommentelők közül voltak, akik „teljesen undorítónak” találták, amit a férfi csinál egy olyan iparágban, ahol gyakran beleépítik az alkalmazottak fizetésébe a borravalókat, míg mások egy olyan trendnek tartották, ami mögött szívesen felsorakoznak.

@idontip How much money I made in a week of leaving Zero Dollars Tips 💸 Ep 8. Making Money #zerodollarstips #coffee #dinner #restaurant #losangeles #money ♬ Nasty - Tinashe