Emma Roberts szerint egyenlőtlen bánásmódban részesülnek a női és férfi nepo babyk

„George Clooneyt miért nem szólja meg senki?” – tette fel a kérdést a színésznő.

Emma Roberts egy podcastműsorban kifogásolta a „nepo baby” címkét, mondván, hogy azt sokkal többször aggatják fiatal nőkre, mint férfiakra. Őt is gyakran megbélyegzik vele, lévén, hogy az apja Eric Roberts színész, nagynénje pedig Julia Roberts. Szerinte az, hogy valaki híres családban nő fel, az előnyökön túl nagy nyomással is együtt jár, és utóbbi a nőknél sokkal nagyobb.

Mindig azzal viccelődöm, hogy »George Clooneyt miért nem szólja meg senki azért, mert nepo baby? A nagynénje, Rosemary Clooney egy ikon volt«. Úgy érzem, a fiatal lányokra jobban ránehezedik ez a nepo baby-dolog. Nem igazán hallok olyat, hogy híres színészek fiait szidják

idézi a Page Six a színésznőt.

Roberts úgy gondolja, senkit sem kellene megszólni azért, mert követni akarja az álmait. Mint mondta, az emberek „imádják az olyan történeteket, mikor valaki egyik napról a másikra lesz sikeres”.

Ha nem az a lány vagy, aki a semmi közepéről jőve tört be Hollywoodba, akkor megforgatják a szemüket és azt mondják, »Ja, persze az apád intézte«.

Arról is beszélt, hogy a hírességek gyerekeit kritizálók gyakran nem látják a teljes képet. „Az emberek csak a sikereidet látják, amikor egy film plakátján vagy. De nem látják, mennyi elutasításban volt részed az út során” – mondta Roberts.

A színésznő szerint a hollywoodi kapcsolatok ugyanolyan könnyen árthatnak, mint amennyire segíthetnek, akárcsak bármely más iparágban.

Az emberek szeretik azt mondani, hogy előnnyel indulsz, mert a családod a filmiparban dolgozik. Másrészről viszont többet kell bizonyítanod magadnak. Ráadásul, ha az embereknek nincsenek jó tapasztalataik a családtagjaiddal, akkor soha nem kapsz tőlük esélyt.

Bár Emma Roberts elismerte, hogy ő is kapott segítséget karrierje során, de elmondása szerint sokáig visszatartotta őt a színészettől, hogy gyerekként közelről látta, ahogy a nagynénje megbirkózik a hírnévvel.