Soma Mamagésa: Azt gondolom magamról, hogy én nem szép vagyok, hanem gyönyörű

Azt mondja, 58 évesen tudja magáról, hogy van kisugárzása.

Soma Mamagésát nemrégiben Magyarország második legszebb középkorú nőjének választották egy online szépségversenyen. A story.hu megkérdezte tőle, mit szól az eredményhez és hogyan vélekedik a saját szépségéről.

„Már Arisztotelész és Platón is azt tanították, hogy az arányosság a szépség elengedhetetlen kritériuma. De kortól függetlenül is mindig volt egy közmegegyezés, mit tartunk tökéletesen szépnek. Biztos többen ismerik azt a hármas arányt is, hogy az orrunk hossza meg kell, hogy egyezzen a homlokunk illetve az állunk hosszával, hogy egy példát említsek a sok közül, mi minden szükséges ahhoz, hogy valakit nagyon szabályosnak, tehát klasszikus értelemben véve szépnek lássunk. Ezért dehogy mondom én magam szépnek!” – fejtette ki az előadóművész, majd így folytatta:

Persze, nem csak szabályos szépség létezik. Ennek ellenére is azt gondolom magamról, hogy én nem szép vagyok, hanem gyönyörű. 58 évesen már igenis tudom magamról, hogy van kisugárzásom. Aki belenéz a szemembe, az láthatja a bennem lévő életszeretetet és emberszeretetet, ami egy embert igenis gyönyörűvé varázsol.

Címkék: soma mamagésa