Rizsen és brokkolin élt az ausztráliai ingatlanbefektető, hogy több lakást vásárolhasson

Feltehetőleg azokból is jó keveset, ha csak ezzel spórolt.

Egy Ausztráliában élő ingatlanbefektető igen szűkös diétán tartotta magát, mikor a magas infláció és megélhetési költségek miatt szerette volna megtakarítani a pénzét – írja a Daily Mail.

Maggie Zhang ingatlanbefektetőnek hat lakása van, és szívesen oszt meg másokkal is befektetési tanácsokat, melyek közül talán a legkülönösebben az egyik spórolási technikája hangzik.

Boldogan ettem egy évig barna rizst, bébi brokkolit és chiliszószt vacsorára, amikor a dolgok szűkösek voltak, ahelyett, hogy kihagytam volna egy ingatlanlehetőséget

– idézi a vállalkozótól a Daily Mail.

Maggie Zhang azt is elismerte, hogy a szigorú diétát nem volt könnyű tartani, de örül neki, hogy megtette. Szerinte 2020 novembere és 2023 novembere közt különösen nehéz volt az ingatlanpiaci helyzet Ausztráliában, de a jelenlegi körülményeket megfelelőnek ítéli ahhoz, ha valaki be szeretne lépni, hogy így kamatoztassa a megtakarításait.

Hozzátette azonban, hogy mivel az infláció enyhülni látszik, a legtöbb gazdasági elemző úgy véli, idén kamatcsökkentésre kerülhet sor, és ez jobb feltételeket biztosíthat a hitelfelvevők számára.

Úgy gondolom, most igazán jó alkalom kínálkozik a piacra lépni, a befektetők tisztában vannak azzal, hogy a kamatcsökkentés küszöbön áll, bár senki sem tudja, mikor

– mondja Zhang.

Az elmúlt évek magas kamatlábai arra kényszerítettek néhány bérbeadót, hogy eladják ingatlanjaikat, ami miatt a bérlőknek máshol kellett fedőt találniuk a fejük fölé, és ez még inkább nehezítette az ausztrál bérleti piacot.