Mérai Kata 51 évesen megy egyetemre, három tárgyból újra is érettségizett a jobb pontszámért

Államilag finanszírozott képzésre vették fel.

Szerdán kihirdették az idei felvételi ponthatárokat, amire 126 ezren vártak. Mint Instagram-posztjából kiderül, köztük volt Mérai Kata is. A Barátok köztből ismert színésznő – aki tavaly az Ázsia Expresszt is megjárta Gyebnár Csekkával – bejegyzésében úgy fogalmazott: „Igen, vannak még álmaim.”

Szeretném rögtön az elején leszögezni, hogy nem azért osztom meg veletek az amúgy örömömet, hogy dicsérjetek vagy esetleg egyesek kritizáljanak, hanem, hogy motiváljak mindenkit. Igen, téged, aki gondolkozol, hogy van-e még értelme! 51 évesen szerintem kijelenthetem, soha nincs késő

– fogalmazott Mérai, aki közzétett képernyőfotója alapján a Dunaújvárosi Egyetem kommunikáció- és médiatudomány alapszakára nyert felvételt, levelező képzésre.

Ugyan az ELTE-n lehúztam 5 félévet, és azóta is folyamatosan képzem magam mindenféle felnőtt-, és továbbképzéseken, de újra vágytam az egyetemre. Tavaly újra érettségiztem (az Ázsia Expressz előtt és után), hogy magasabb pontszámom legyen (magyar, matek, történelem). Idén végre nem csúsztam le a felvételi határidőt, és jelentem FELVETTEK államilag finanszírozott képzésre. El sem hiszem!

A színésznő bátorító szavakkal zárja posztját: „Legyetek bátrak! Legyetek motiváltak! Legyetek nyitottak a világra és merjetek váltani, változtatni!” – írja.

Janicsák Veca is örömhírről számolhatott be, erről itt írtunk:

Kapcsolódó