„Paraszt, oké?” – Tóth Andi kiakadt, miután a testére tettek megjegyzést, félteni kezdte a fiatalokat

Úgy véli, idegenek sokszor túl könnyen beszélnek más testéről.

Hosszú Instagram-sztorikon keresztül osztotta meg gondolatait Tóth Andi abban a kérdésben, mennyire szabad mások testére megjegyzéseket tennünk (spoiler: nem szabad). Mint kiderült, ő kapott egyik friss képe alá egy hozzászólást, melyben valaki megkérdezte, eszik-e rendesen. Noha állítólag dicséret akart lenni a komment amiatt, mert az énekesnő sokat jár edzőterembe, ő mégis sértőnek, problémásnak érezte.

Soha nem fogom megérteni, hogy emberek miért tartják magukat feljogosítva arra, hogy nyíltan beszéljenek mások testéről. Ez az én testem! »Látom, fogytál! Híztál!«. Ha én nem kérdeztem a véleményed, ha nem én hoztam szóba, te hogy jössz ahhoz, hogy beszélj az én testemről, mintha mindennapos dolog lenne? Nem arról beszélünk, mit vettél a boltban: egy más testről beszélünk, ami nem a tulajdonod. Pofátlanság. Nem tudhatod, egyáltalán az az illető küzd-e valamivel.

Ahogy részletezi, ő rendben van magával, de egyszerűen akkor sem akarja, hogy ez téma legyen egy beszélgetés során.

Nem kell nekem testképzavaromnak lennie ahhoz, hogy ne akarjak egy idegennel erről beszélni. Én most rendben vagyok a testemmel, elégedett vagyok vele, és mégsem akarok róla beszélni. Mégis kellemetlen, ha hozzászól valaki. Ez az én testem. Egyik pillanatban a testet mindenki intim dolognak tartja, »too much a dekoltázs, pokolra jutsz«. A másik pillanatban halál nyugodtan beszéltek róla, hogy sovány, kövér, bármi. Intim vagy nem? Ha intim, ne beszéljél róla, baszd meg!

Tóth Andi azt mondja, persze nem tabu ez a téma: ha megjegyzést akarunk tenni arra, hogy szerintünk valaki fogyott vagy hízott, jelezzük: jól néz ki.

Nem az, hogy fogytál. Mert ez paraszt. (…) Ez gáz, oké? Ne így neveljük az új generációt! Nyilván nagyon sok a tudatlan ember, aki ezt apróságnak gondolja. Hány fiatal küzd testképzavarral?!

Az énekesnő okfejtését korlátozott ideig itt lehet visszanézni.

Nemrég amiatt írtunk Tóth Andiról, mert új dallal jelentkezik:

Kapcsolódó
Új dallal jelentkezik Tóth Andi
A saját ruhamárkájának reklámjához írta a szerzeményt.
Címkék: tóth andi