Feleségét okolja a férfi, akit mérges kígyó mart fejen

Csak egyetlen mérgeskígyófaj él Nagy Britanniában, de az is annyira ritka, hogy sokan még a létezéséről sem tudnak, vagyis szinte nulla az esélye annak, hogy valakit megmarjon. De csak szinte.

Kempingezni ment családjával tavaly nyáron az 56 éves Tony Mohammed az angliai Suffolkban. A férfi az éjszaka közepén arra ébredt, hogy fura, égető bizsergést érez a homloka tetején. Nem tulajdonított neki különösebb jelentőséget, inkább visszaaludt. Reggel azonban nem érezte túl jól magát – írja a LadBible című brit bulvárportál.

Másnap reggel áttetsző folyadék szivárgott Tony fejéből onnan, ahol az éjszaka közepén a bizsergést érezte, nem sokkal később pedig feldagadt az arca, mintha verekedett volna. A férfi azt mondja, mivel a folyadék úgy ömlött belőle, mint egy vízesés, már biztos volt benne, hogy valami megcsípte. Egy steatoda nobilisre, vagy ahogy a köznyelv hívja „hamis özvegyre” gyanakodott, ezért elment kivizsgáltatni magát.

A kórházban kitisztították a férfi sebét, antibiotikumot és antihisztamin krémet adtak neki. Tony néhány napig lázas volt, aztán jobban lett. Amikor leesett a homlokáról a varr, látszott, hogy két apró seb van a fején, nagyjából egy centi távolságra egymástól, vagyis a tettes biztosan nem pók volt, sokkal inkább kígyó. Akkor pedig csak vipera lehetett, az egyetlen Nagy Britanniában élő mérgeskígyófaj.

A vipera valószínűleg betévedt éjjel a sátorba, az álmában megmozduló férfi pedig megijesztette. Tony Mohammed a feleségét hibáztatja. Az éjszaka meleg volt, ezért a nő ragaszkodott hozzá, hogy nyitva hagyják az esővédőt. A férfi, főleg a szúnyogoktól tartva vitázott vele egy kicsit, de végül beadta a derekát.

Tony továbbra is szívesen kempingezik, de már kicsit óvatosabban. Azt mondja, ironikus, hogy a viperás eset óta már a kelet-afirikai Zanzibárban is nyaraltak, ahol rengeteg veszélyes állat él, de pár szúnyogcsípésen kívül nem esett komolyabb baja, míg otthon, Angliában megmarta egy kígyó, aminek szinte nulla az esélye.