Super Nintendóhoz gyártott játékpisztollyal rabolt ki egy boltot egy fiatal az Egyesült Államokban

Úgy tűnik, a játékfegyver a virtuális kacsavadászat mellett a bűnözéshez is kiválóan alkalmas.

Letartóztattak egy amerikai férfit, miután a hatóságok szerint egy régi, Super Nintendo játékkonzolhoz gyártott játékfegyverrel rabolt ki egy vegyesboltot – írja a CNN.

A 25 éves David Joseph Dalesandro a Dél-Karolina északnyugati részén fekvő Sharon kisvárosban található Kwik Stop nevű üzletet rabolta ki egy festékszóróval feketére festett, eredetileg a Duck Hunt című videójátékhoz kiadott játékpisztollyal – közölte a York megyei seriff hivatala.

A szemtanúk beszámolója szerint a rabló természetesen nemcsak a játékfegyver külsejét alakította át, hanem a sajátját is. Amikor május 30-án elkövette a bűntényt, akkor parókát, maszkot és kapucnit is viselt a fején – derül ki a seriffhivatal közleményéből.

A gyanúsított a vádak szerint a boltba belépve csak felvillantotta a fegyverét, majd a kasszában található bevételt követelte az eladótól, és a nagyjából 300 dolláros – azaz 128 ezer forintnak megfelelő – zsákmányával azonnal kereket is oldott.

Majd nem sokkal később, egy közelben található másik üzlet parkolójában találták meg a seriff helyettesei úgy, hogy a játékpisztoly még mindig a nadrágjába volt rejtve.

David Joseph Dalesandrót ekkor le is tartóztatták, és azóta is rácsok mögött van, ahonnan óvadék ellenében sem szabadulhat. Halálos fegyverrel elkövetett rablással, valamint kisértékű lopással vádolják.