Borbély Alexandra olyan extrém filmjelenetet is bevállalt várandósan, hogy a kaszkadőr hazaküldte a forgatásról

Játszotta a szerepét víz alatt és fagyos raktárban is, amikor még nem tudta, hogy kisbabákat hord a szíve alatt.

Borbély Alexandra a minap Nők Lapja címlapján mutatta meg féléves ikerlányainak arcát. A magazinnak adott interjúja főként az anyai tapasztalatairól szólt a színésznőnek, elárulta továbbá azt is, hogy több veszélyes forgatáson járt várandósan: volt víz alatt, majd fagyoskodott hosszú órákat egy raktárban úgy, hogy a jelenet végére az ujjait sem tudta mozgatni, annyira elgémberedtek a hidegben – ekkor egyébként még nem is tudta, hogy terhes.

Nagyon megterhelő volt, de szerintem a lányaim erőt adtak nekem, pedig még nem is tudtam, hogy léteznek. A forgatás végén, áprilisban derült csak ki, hogy ikreket várok.

A színésznő ezután még egy cseh filmhez is elfogadott egy felkérést, ahol vadvízi eveznie kellett.

Visszatekintve én is úgy érzem, hogy őrültség volt, de hál’ istennek nem lett semmi bajom. Amikor beszálltam a csónakba, szóltam a kaszkadőrnek, hogy elnézést, de terhes vagyok. Ő meg azt felelte: »Tudjuk, ez a karaktere.« Mert a filmben is kismamát játszom. Erre én: »De én valóban gyereket várok. Sőt kettőt!« Erre ő elképedve: »Akkor azonnal menjen haza, beszélje meg a rendezővel!«

– idézte fel az esetet.

A jelenetet végül extra biztosítással forgatták le, az egyik sebes folyószakaszon pedig a stáb legképzettebb kaszkadőre szállt át a színésznőhöz. A film forgatása július elején fejeződött be, Borbély Alexandra ikrei pedig októberben születettek. Ő viszont a fennmaradó hónapok alatt sem pihent, a lakásfelújításukat felügyelte.

A színésznő hozzátette: Nagy Ervinnel sokat idomultak egymáshoz a kapcsolatuk alatt, és azzal, hogy kimondták az igent, lehelyezték a nyugalom alapjait. Már nem vesznek össze apróságokon és hamarabb is békülnek ki. Borbély remek apának tartja a férjét, aki nem kötelességből játszik a kislányaikkal, hanem teljesen átadja magát nekik: eteti őket, pelenkáz és szeret részese lenne a körülöttük folyó életnek.