Polgár Árpád elárulta, mennyibe került volna az ellátása Amerikában, ha nincs biztosítása

Több ezer dolláros tételekről kaptak számlát.

A Polgár-házaspár márciusban számolt be arról, hogy Polgár Árpád balesetet szenvedett: elcsúszott a floridai házuk teraszán, és olyan súlyosan beütötte a fejét, hogy bevérzett az agya.

A műkereskedőt az intenzív osztályon kezelték, az ellátás összegéről pedig két hónappal később a számlát is megkapták: több ezer dolláros tételeket soroltak fel legújabb YouTube-videójukban, amit a Blikk szúrt ki.

Mint mondták, első körben a mentősök kiszállásáról kapták meg a számlát, melynek alapdíja 600 dollár volt, ehhez jött még hozzá egy 41 dolláros kilométer-díj.

A következő csekk a sürgősségi ellátást részletezte:

A sürgősségi osztályon való látogatásnak van egy egyszeri díja, ami 3554 dollár. Ebben volt egy röntgenvizsgálat is, aminek elég borsos ára van. Ez az egy tétel 4761 dollár. Tehát az a sürgősségi osztályon eltöltött fél nap, az 9290 dollár és 4 cent lenne, ha nekünk kellene ezt fizetni

– sorolta Polgár Tünde.

Mint mondták, mivel van biztosításuk, nem nekik kell fedezni a több mint 3 millió forintról szóló számlát. Hozzátették: a legborsosabb tételekről nem is kaptak csekket, azt rögtön a biztosítónak küldte meg a kórház.

Ezeket kaptuk csak mi meg, és ezt nekünk kell a biztosító felé intézni

– magyarázták.

A házaspár arról is beszélt a videóban, hogy Polgár Árpád remek ellátásban részült: amikor segítséget hívtak, a szakemberek 3 autóval érkeztek meg hozzájuk, és 4-5 mentős foglalkozott a műkereskedővel. A kórházban továbbá folyamatosan kínálták őket étellel, itallal, süteménnyel és takaróval is.

Hozzátették: az Egyesült Államokban az emberek biztosítása átlagosan hétezer dollárba (azaz 2,3 millió forintba) kerül, ami borsosnak tűnik, ám figyelembe kell venni, hogy az évi átlagkereset kilencvenhétezer dollár (közel 33 millió forint).