Nyomtalanul eltűnt a férfi, aki azzal kérkedett, hogy pénzt lopott egy drogkartelltől

Azzal kérkedett egy texasi férfi, hogy pénzt lopott az egyik mexikói drogkartelltől. Nem sokkal később maszkos fegyveresek rabolták el.

Akkor látták utoljára Erik Tadeo Ramirezt, amikor március 24-én, nem sokkal hajnali egy óra után megpróbált megszökni egy mozgó terepjáróból az Egyesült Államokat Mexikóval összekötő Juarez-Lincoln hídon, a texasi Laredoban – írja a Foth Worth Star-Telegram című lap

A híd kameráinak felvételein látszik, amint a vérző arcú Ramirez belülről kinyitja egy kék Dodge Ram ajtaját, megpróbál kiugrani, de a mellette ülő férfiak visszarántják. Az autó ezután átszáguld a híd mexikói oldalára és csak egy véres nadrág és egy véres ing marad mögötte az úton.

Néhány órával korábban Ramirez egy házibuliban volt, Laredoban. A tanúk szerint este tizenegykor arról beszélt telefonon egy ismeretlen nőnek, hogy 50 ezer dollárt (kb. 17 millió forintot) lopott a Del Nortese drogkartelltől, de nem fél, mert az Egyesült Államokban biztonságban van. Hajnali háromnegyed egykor egy platós terepjáró fékezett a ház előtt, maszkos, fegyveres férfiak szálltak ki belőle és elrabolták Ramirezt.

A helyi rendőrségen Ramirez nővére jelentette be a férfi eltűnését, az ügyben indított nyomozásba az FBI is bekapcsolódott. A nyomozók azonosították a terepjáró sofőrjét, Jonathan Cavrialest. A férfit március 27-én fogták el, amikor Mexikóból megpróbálta átlépni az Egyesült Államok határát. Az emberrabláshoz használt terepjáró Cavriales anyjának nevére van regisztrálva.

Cavriales elismerte, hogy ő és három társa rabolták el Ramirezt miután megtudták, hogy a férfi ellopott 50 ezer dollárt a Del Noreste kartelltől. A hatóságok egyelőre nem tudják, hol lehet az elrabolt férfi, az ügyben tovább folyik a nyomozás.