Manuális váltó miatt hiúsult meg egy autólopás Chicagóban

A tolvaj nem tudta kezelni a kézi váltót, végül futva menekült.

Autólopás miatt emeltek vádat egy chicagói férfi ellen, akinek azért nem sikerült elmenekülnie áldozata autójával, mert nem tudta a benne lévő manuális váltót kezelni – írja a CWBChicago.

Az elkövető Andrew Moran március 17-én délután fél egykor kopogtatott egy Audi A3-as vezetőoldali ablakán egy bevásárlóközpont parkolójában. Moran a bal kezét kabátja zsebében tartva arra kérte az autóban ülő nőt, hogy szálljon ki a járműből, mert muszáj elvinnie az autót – valaki üldözi, és meg fogják őt ölni, ha nem teszi meg. Az sofőr attól tartva, hogy Moran fegyvert tart kabátzsebében, kiszállt, majd egy közeli üzletből tárcsázta a rendőrséget.

Miközben a nő a rendőrséget hívta, a 25 éves férfi a számára ismeretlen manuális sebességváltójú autóval küzdött, mígnem feladta, és futva menekült a helyszínről. Azonban a jármű slusszkulcsa nyomkövetővel volt felszerelve, amit a férfi magánál tartott menekülés közben is, így hamar kézre kerítették a hatóságok.

Jelenleg az autólopási kísérlet mellett azzal vádolják Morant, hogy a kiérkező rendőröket leköpte és megrúgta. A kirendelt védőügyvéd azt mondta, a férfinek három gyermeke van, valamint egy fejsérülés miatt mentális problémákkal küzd. Morant 15 ezer dollár (körülbelül 5,5 millió forint) óvadék ellenében szabadlábra helyezték, és jelenleg megfigyelés alatt tartják.