Béres Anett a teaszeánszról: Nem bulizni mentem, hanem hogy meggyógyuljak

Hozzátette, ez egy rossz döntés volt részéről.

Nemrég kiderült, hogy Harry hercegnek az ayahuasca-főzet segíthetett feldolgozni édesanyja halálát. A Reggeliben Béres Anettet kérdezték a témában, aki tavaly nyáron maga is részt vett egy teaszeánszon.

Nagyon sok bántást kapok a mai napig, és az emberek nem akarják vagy nem tudják megérteni azt, hogy én nem bulizni mentem, nem jól érezni mentem magam, hanem azért, hogy meggyógyuljak. Igaz, ez egy rossz döntés volt, és nem ezt kellett volna választanom, de teljesen másnak akarnak beállítani, hogy mi vagyok én, mint a valóság

– mondta el az egykori ValóVilág-szereplő.

Volt egy kapcsolatom, amiből nem tudtam kijönni, évek óta nem tudtam megoldani egy lelki problémát magamban. Előtte nem sokkal hallottam erről a teáról, utánaolvastam, dokumentumfilmeket néztem, semmi másból nem állt az életem. Láttam, hogy nagyon sok betegségre használjak, akár lelki, akár testi

– magyarázta, azt viszont elismerte: nagyon rosszul gondolta, hogy neki is ez való.

Ez egy nagyon veszélyes dolog. Utólag nagyon sok mindent megtudtam, amivel nem voltam tisztában. Sajnos tudatlanul mentem oda, nyilván ha ezeket tudom, akkor eszem ágába sem jutott volna odamenni.

Felidézve a vele történteket elmondta, úgy érezte, egy másik dimenzióba került, mintha álmodna, amiből nem tudott visszajönni. Órákig küzdött, hogy a tudatát visszahozza a valóságba.

Béres Anett szerint a teaszeánsz „nem európai embereknek való”, senkinek nem tanácsolja, hogy kipróbálja, ehelyett értékelje át mindenki az életét, és próbálja meg a jót látni maga körül.