Nagy Alexandra: Azt gondoltam, a legrosszabb dolog, ami történhet veled, az az, hogy gyereked lesz

Gyerekként úgy érezte, terhet jelent az édesanyjának.

A minap Nagy Alexandra volt Palik Lászlóék vendége a Hová tűnt? című műsorban. A színésznő mesélt egyebek mellett a karrierjéről, a Survivor-ös szerepléséről és a vidéki életéről is: mint mondta, megesett, hogy a nógrádi házában elfogyott a vize, ezért a kerti jakuzziban mosott hajat három fokban.

Szó esett arról is, hogy véleménye szerint azért választotta a színésznői pályát, mert gyerekként nem kapott elég figyelmet. Emlékei szerint a szülei nem biztosítottak számára olyan érzelmi támogatást, amire szüksége lett volna. Az édesapját már elveszítette, az édesanyjával mostanra sokat javult a kapcsolata, de hosszú út áll mögöttük. Kezdetben sok dolog miatt hibáztatta az édesanyját, aki nem tudta kifejezni előtte az érzéseit, emiatt úgy érezte, ő sem akar gyereket vállalni.

Nem akartam nagyon sokáig gyereket, de utánajártam, hogy azért, mert azt gondoltam, a világon a legrosszabb dolog, ami történhet veled, az, az hogy gyereked lesz, mert én úgy éltem meg az ő velem való kapcsolatát. Hogy annyi dolga van, főz, mos, takarít, és nehézségnek éreztem a jelenlétemet. Ezért azt gondoltam, ki kívánhatná ezt saját magának. Én se akarom másnak, sőt sajnáltam másokat is, hogy úristen, gyereke lesz, szegény

– magyarázta.

A színésznő később rájött arra, hogy ennek az ő esetében nem kell így lennie, és a saját édesanyjának is megbocsájtott, aki idősebb korában is hajlandó volt változni a lánya kedvéért. Mint mondja, mostanra tökéletes kapcsolat alakult ki közöttük.

Nagy Alexandra tavaly októberben a Reggeliben beszélt arról, hogy ADHD-val diagnosztizálta magát – most elmondta, hogy a gyanúját azóta szakember is megerősítette. A diagnózissal nagy teher került le a válláról, hiszen előtte állandó bűntudat gyötörte amiatt, hogy esetleg túl sokat mondott el magáról valakinek, gyerekesen viselkedik vagy sokat beszél, miközben szorongott amiatt, hogy talán nem szeretik őt.

Címkék: nagy alexandra