Áll a bál Nottinghamben, mivel a Hooters egy helyi gyerekfocicsapat mezszponzora lett

Az együttműködés akkora botrányt váltott ki az online térben, hogy az alulöltözött pincérnőiről és csirkeszárnyairól híres étteremlánc angliai kirendeltsége már törölte is az azt bejelentő posztot, melyhez eredetileg a Hooters-feliratos tíz év alatti sportolókról is megosztottak pár képet.

Az emberek nem örülnek annak, hogy a Hooters nottinghami étterme ebben a szezonban egy helyi 10 év alatti csapatot fog szponzorálni – írja a Nottingham Post. Az egyenruhaként feszülős trikót és forrónadrágot viselő pincérnőiről ismert étteremlánc helyi kirendeltsége a hét elején jelentette be a szponzori megállapodást a várostól pár kilométerre található Burton Joyce nevű falu futballklubjával – melynek U10-es, azaz 10 év alatti korosztályos csapatát fogják támogatni. Nem is kellett sok idő, hogy a kommentelők szétszedjék a furcsa kezdeményezést.

A közép-angliai étterem szerdán pár olyan fotót is közölt a nagy bejelentés részeként Facebookon, melyen a Hooters-feliratos mezben lévő fiatal sportolók egy kapu előtt állva pózolnak két céges melegítőt viselő felszolgáló társaságában.

A Hooters Nottingham büszke arra, hogy a Burton Joyce U10-es csapatának új szponzora lehet. Sok szerencsét kívánunk nektek ebben a szezonban fiúk. Hajrá, zúzzátok szét az ellenfeleket!

– szól a képekhez fűzött szöveg, azonban az internetezők egy részét a büszkeség helyett inkább szégyenérzettel töltötte el a hír.

A helyi portál főként a szurkolók hozzászólásait idézi, akik egyrészt biztosra veszik, hogy a mezeken megjelenő új felirat miatt ezentúl jóval nagyobb lesz az érdeklődés a csapat meccsei iránt, másrészt különböző csirkeszárnyas és labdás poénokat dobtak be. A LADbible viszont olyan hozzászólásokat gyűjtött össze, melyek inkább a felháborodásról szóltak.

„Miért szexualizálja a Hooters a gyerekeket, és ki a fene engedte meg nekik?” – hangzik az egyik ilyen kritika.

A kommentcunami hatására egyébként a Hooters Nottingham azóta törölte is a szponzorációt bejelentő posztokat a közösségi oldalairól, de azt egyelőre nem tudni, hogy az együttműködéstől is elálltak-e.