Meghan Markle le akarta állíttatni a féltestvére elleni rágalmazási pert, a bíróság elutasította az indítványát

A hercegné szerint a bíróság ebben az ügyben nem tud döntést hozni, mert nem tényekről, hanem érzésekről van szó.

Meghan Markle ismét megpróbálta megakadályozni, hogy folytatódjon a féltestvére, Samantha Markle által kezdeményezett rágalmazási per ügymenete, de a bíró nem fogadta el a kérelmét. Nem először próbálkozott ezzel, az előző indítványát tíz napja azért utasították el, mert a nővére változtatott a kereseten, és módosított panaszt nyújtott be a bíróságra.

A US Weekly hétfőn hozzájutott a jogi iratokhoz, ezekből az derül ki, hogy a sussex-i hercegné szerint értelmetlen az egész rágalmazási ügy. Beadványában az áll: Samantha Markle „számos konkrét tényállítást és bizonyítékot törölt eredeti panaszából”, amik „teljesen aláássák” az ügyet. Ráadásul a felperes kétségbeesésében kitalált valótlanságokat állít, amiket nem tud bizonyítékokkal alátámasztani.

A családi dráma még márciusban kezdődött, amikor Samantha Markle azt állította, húga nem mondott igazat a múltjáról és az apjukról a férjével, Harry herceggel közös, Oprah Winfrey-nek adott interjúban. A hercegné ekkor arról beszélt, hogy soha nem volt közeli a viszonya a féltestvéreivel, akik Thomas Markle előző házasságából születtek, mielőtt a férfi feleségül vette Meghan Markle anyját, Doria Raglandet. Mint mondta, egykeként nőtt fel, a nővérével pedig húsz évig nem tartotta a kapcsolatot.

Az ötvenes évei elején változtatta vissza a vezetéknevét Markle-re, amikor elkezdtem Harry-vel randizni. Szóval azt hiszem, ez mindent elmond

– fogalmazott a márciusban bemutatott beszélgetés során Meghan Markle, aki úgy gondolja, nincs értelme bevonni a bíróságot ebbe a történetbe, hiszen az esküdtek nem tudnak döntést hozni abban, hogy két ember milyen közeli kapcsolatban áll egymással, vagy valaki érzelmeinek jogosságát illetően, hogy tényleg úgy érzi-e, hogy egykeként nőtt fel.

Markle szintén kérvényezte, hogy az ügyvédjei díját fizessék ki neki, de a bíró ezt is megtagadta tőle.