Megbüntették közszeméremsértésért a lányt: megmutatta, mi volt rajta

Egy rövid, szaggatott farmernadrág, meg egy hasat szabadon hagyó, de zártnyakú felső: ezeket viselte egy fiatal nő egy családi rendezvényen a louisianai Winnfieldben, amikor megbírságolták közszeméremsértésért.

A TikTokon adott hangot iszonyú felháborodásának egy Casey nevű fiatal amerikai nő, akit a ruházata miatt megbírságoltak közszeméremsértésért – írja a Daily Star nevű brit lap.

Casey azt mondja, egy családi rendezvényen volt, nem messze az otthonától, amikor három rendőrnő ment oda hozzá és átadtak neki egy bírságcédulát. Amikor elmondták neki, hogy miért kapta, a lány nem hitt a fülének.

Casey azt mondja, egyrészt nagyon meleg volt, másrészt, a rendezvény annyira volt családi, hogy ingyen osztogattak szeszes italt a résztvevőknek, harmadrészt, a rendőrnők akár arra is megkérhették volna, hogy menjen haza és kapjon magára valamit, de ők úgy döntöttek, hogy szó nélkül büntetnek.

@kazzi112 MAKE IT MAKE SENSE #fuckem #indecentexposure #bs ♬ original sound - Casey

Mivel Casey videóját rengetegen látták a TikTokon, a helyi rendőrség egy Facebook-posztban reagált a történtekre. Azt írták, a rendőrnők azért mentek oda a lányhoz, mert többen panaszt tettek rá a rendezvény résztvevői közül, a bírságot pedig a hatályos helyi törvények alapján szabták ki.

A jogszabály szerint tilos nyilvánosan olyan ruházatot viselni, mely szándékosan látni hagyja a viselője fehérneműjét, a fanszőrzetét, vagy annak egy részét, a farpofákat, vagy azok egy részét, illetve a nemi szerveket, vagy azok egy részét.

A rendőrség hozzátette, nem oszthatnak meg részleteket olyan ügyekről melyekkel kapcsolatban nyomozás folyik, vagy amelyek bírósági szakaszban tartanak.