19 egyedi koporsót készítettek a texasi lövöldözésben elhunyt gyerekeknek

Trey Ganem ingyen készítette el a személyre szabott darabokat, amelyeken Pókember, Superman vagy a TikTok is szerepel.

Egy texasi családi vállalkozás 19 egyedi koporsót adományozott a texasi Uvaldében történt lövöldözésben elhunyt diákok családjainak – közölte a CBS.

Trey Ganem, aki a SoulShine Industries nevű, koporsókkal foglalkozó vállalkozást vezeti, találkozott a gyerekek szüleivel, hogy megtudja, mit iránt érdeklődtek a diákok, mi volt a kedvenc sportjuk vagy rajzfilmhősük, és később ezek alapján, kézzel festette meg a koporsókat.

Van olyan, amelyiken Superman szerepel, egy másikról Pókember köszön vissza, de egy dinoszauruszt, a TikTokot és a softballt is megjelenítették, attól függően, hogy az elhunyt diáknak miért rajongott.

A díszítetlen koporsókat múlt hét pénteken szállították le, Ganem és fia pedig az egész hétvégén dolgozott, festettek és összeszerelték a koporsókat, de több barátjuk, egy grafikus és egy szállítócég is segített nekik.

A lövöldözés áldozatait kedden helyezték örök nyugalomra, a temetésen résztvevők az öltözékükkel is megemlékeztek a gyerekekről, Amerie Jo Garza búcsúztatásán sokan a kedvenc színét, a lilát viselték, Maite Rodriquez temetésén pedig többen zöld nyakkendőt viseltek, mivel a diák tengerbiológus szeretett volna lenni.

A texasi temetkezési igazgatóság felajánlotta Ganemnek, hogy kifizeti a koporsókat, de a ő ezt nem fogadta el, pedig egy-egy darab elkészítése akár 3800 dollárba (kb. 1,4 millió forint) is kerülhet. Cégéhez, a SoulShine Industrieshez azért befolyt némi adomány.

A lövöldözés múlt hét kedden történt a Robb Általános Iskolában, az ámokfutásban 19 gyerek és két felnőtt halt meg. Mindkét felnőtt halálos áldozat tanítónő volt, egyikük 17 éve tanított, másikuk 23 éve dolgozott az iskolában.