Mindenki azt hiszi, állapotos, pedig egy fájdalmas betegségben szenved

Élete végéig szenvedni fog tőle.

Akik nem ismerik, folyamatosan azt hiszik az essexi Franchesca Flackről, hogy terhes, pedig nem ettől nagy a hasa. Folyamatosan fel van puffadva és minden nap fáj a medencéje, a háta valamint diszkomfortosan érzi magát és székrekedése van.

Vélhetően irritábilis bél-szindrómája volt tinédzser korábban és később Crohn-betegséggel egy gyulladásos bélbetegséggel diagnosztizálták. A puffadása miatt a gyomra kitágul, és ez az elmúlt években csak rosszabb lett.

Flacknek amúgy sem volt túl nagy önbizalma, de a puffadás, és hogy ráadásul szinte mindig látszik, csak rontott a helyzeten.

Gyakran egy nagy táskát rakok a hasam elé, hogy elrejtsem a puffadást, és paranoiás érzéseim vannak, hogy mások elítélnek, csúnyának érzem magam és bizonytalan vagyok. Tudom, hogy egészségügyi problémáim vannak, de nem tudom elfogadni és büszkén nézni a testemre

– idézi a Mirror.

Noha az orvosok eleinte ragaszkodtak ahhoz, hogy puffadása a betegségeivel függ össze, Flack, miután megszülte 2020-ban lányát, rájött, valami más is van a dologban.

A szülés után 24 órával „elviselhetetlen fájdalom” gyötörte, olyan volt, mint az összehúzódások. Ekkor már több mint egy hete nem székelt.

2022 februárjában állapota újabb fordulatot vett, mikor eltávolították az epehólyagját, a műtéthez szükséges gyógyszeres kezelés pedig komplikációt okoztak a húgyhólyagjában. Nem tudott pisilni, pedig nagyon kellett neki. A székrekedése miatt a hólyagja is leállt.

Újabb vizsgálatok szerint nem korábbi betegségei miatt vannak csak a mostani gondjai, úgyhogy Flack béltükrözésre és más vizsgálatokra vár. Különféle gyógyszereket is szed, de nem sokat segítenek.

Flack azt mondja, azért osztja meg történetét, hogy példát mutasson másoknak, hogy a székrekedés és a puffadás ne legyen tabu, mert komoly problémák állhatnak a háttérben.