Elárulta három aranyszabályát a nő, aki 27 éves korára annyi pénzt csinált, hogy már nyugdíjba mehetne

Még csak 27 éves, de már sikerült annyi pénzt összeszednie, hogy ha nem akarna, egyetlen napot sem kellene dolgoznia hátralévő életében. A fiatal nő, aki nem gazdag szülők gyermeke, a TikTokon mesél a módszereiről.

Tori Dunlap 25 éves volt, amikor elérte felnőtt élete első nagy célját: 100 ezer dollárt (kb. 32 millió forintot) takarított meg. Amikor ez az összeg a rendelkezésére állt, felmondott a munkahelyén, ahol marketingesként dolgozott, majd saját pénzügyi tanácsadó céget alapított Her first 100k néven – írja a LadBible című brit bulvárportál.

Dunlap szerint a nők egyenjogúságáért úgy lehet a legjobban küzdeni, ha minél több nő válik anyagilag függetlenné, ezért vállalkozása fókuszába a fiatal nőket állította. Honlapja szerint már 80 ezer olyan nő van, aki az ő tanácsai segítségével érte el a 100 ezer dolláros célt.

Közben ő maga is jól keresett, így két év alatt 27 évesen odáig jutott, hogy ha nem akarna, egyetlen napot sem kellene többé dolgoznia, a befektetései bőven termelnek annyi bevételt, amennyiből kényelmesen megélhet.

Mivel a fiatalokra koncentrál, Dunlap a TikTokon is meglehetősen aktív. Egyik friss videójában elárult három szabályt, melyeket mindig szem előtt tartott.

1: Kezdj el befektetni, amilyen hamar csak lehet!

Dunlap, amint elkezdett dolgozni, magánnyugdíjszámlát nyitott, melyre mindig a maximális összeget fizette be.

Mindig azt mondom az embereknek, hogy a legjobb nap a befektetés elkezdésére a ma. Az idő neked dolgozik, miért várnál? Kezdj el minél hamarabb befektetni, és mindig növeld a befizetéseid összegét.

2: Ne várj túl sokat fizetésemelésre!

Amíg alkalmazottként dolgozott, Dunlap időnként mindig tárgyalni kezdett a fizetéséről a főnökeivel. Ha nem emelték a megfelelő ütemben a bérét, munkahelyet váltott.

3: Legyen egy jövedelmező hobbid!

Dunlap azt mondja, annak idején kedvtelésből a nyolcórás munkája mellett kezdett bele a pénzügyi tanácsadásba. Az egykori hobbi pedig mára egy hét számjegyű nemzetközi céggé nőtte ki magát.