Videócseten nézte végig fia születését az apa, aki élet és halál között lebegett

Közvetlenül első gyermeke születése előtt szenvedett kis híján halálos biciklibalesetet egy ausztrál férfi, aki végül FaceTime-on tudta csak követni a szülést

Közvetlenül első gyermeke születése előtt szenvedett kis híján halálos biciklibalesetet egy ausztrál férfi, aki végül FaceTime-on tudta csak követni a szülést – írja a Daily Mail.

Az Adelaide-ben élő pár első fiuk érzekését várta, a férfi, Josh elindult egy utolsó biciklitúrára a gyerek születése előtt. Az út azonban kis híján az életébe került: olyan súlyos balesetet szenvedett, hogy két és fél órába telt állapota stabilizálása, azt követően helikopter vitte kórházba. Josh barátai hamarabb tudtak a balesetről, mint a felesége, Skye, akinek törékeny állapota miatt csak annyit mondtak, hogy férje térdsérülést szenvedett. A nő a kórházba sietve szembesült azzal, hogy sokkal nagyobb a baj, és férje valójában az életéért küzd. Három percre engedték be hozzák, az orvosok azt tanácsolták, hogy búcsúzzon el tőle, majd betolták a hatórás műtétre a férfit.

Joshnak eltörtek a bordái, összeomlott a tüdeje, szétrepedt a lépe, eltört a hátgerince, a medencéje és a térdkalácsa, a mája visszafordíthatatlan sérüléseket szenvedett, és súlyos belső vérzése volt. Az egyik műtős azt mondta a nőnek, hogy sosem látott még ilyen súlyos állapotú beteget, és csoda, hogy életben van. Skye fejében megfordult a gondolat, hogy gyermeke apa nélkül nő majd fel.

Néhány nappal később beindult a szülés, a nőt ugyanabba a kórházba vitték, ahol férje feküdt. Josh lábadozása miatt nem lehetett feleségével, ám barátai segítségével videócseten követhette a szülést, így először a telefon képernyőjén láthatta fiát, Xandert. A babával is a kórházban találkozott először: felesége vitte át a férfi betegágyához a kisfiút. Skye úgy véli, hogy egy rettenetes helyzetből sikerült kihozniuk a maximumot, most teljes, boldog családként élhetnek, igaz, a férfi kálváriájának még nincs vége: két hónapja a szövődmények miatt ismét kórházba kellett szállítani.