Eladták 9 éves lányukat egy 55 éves férfinek, hogy ne haljon éhen a család

Az afgán kislány apja teljesen összetört a bűntudattól, de azt mondja, nem volt más válaszátsuk.

Ő itt a menyasszonyod. Kérlek vigyázz rá, most már felelősséggel tartozol érte. Kérlek, ne bántsd!

Megrázó riport jelent meg hétfőn a CNN-en, amelyben egy afgán édesapa arra kérte lánya újdonsült férjét, hogy bánjon jól a gyermekével. A szóban forgó gyermek, Parwana Malik ugyanis mindösze 9 éves, férje, Qorban pedig 55. A kislányt a családja gyakorlatilag eladta az idős férfinak, hogy elkerüljék az éhhalált.

A bűntudattól teljesen összetört apa a CNN-nek azt mondta, nem volt más választásuk. A család eddig is nyomorban tengette a napjait egy Afganisztán északnyugati részén található menekülttáborban, a különböző segélyszervezetek munkájának köszönhetően tudtak egyik napról a másikra élni. A tálibok hatalomátvétele óta azonban minden megváltozott és az eddig is nehéz életük még kilátástalanabbá vált.

Néhány hónappal ezelőtt a család kénytelen volt „eladni” Parwana 13 éves nővérét is, hogy némi bevételhez jussanak.

Mióta a tálibok átvették a hatalmat Afganisztánban, nem ők az elsők, akik ilyen eszközökhöz folyamodtak a túlélésért. A CNN riportjából kiderül, hogy több afgán család is sorban válik meg a 10-12 éves lányaitól, akiket a tehetősebb helyiek vesznek magukhoz, többnyire feleségnek. Az értük kapott összegek azonban általában csak annyira elegendőek, hogy a családok egy kicsit levegőhöz jussanak. A Parwanaért kapott pénzből az apa szerint néhány hónapig el tud majd élni a most már csak nyolctagú család, ezután ismét valamilyen megoldás után kell nézniük.

A csatornának sikerült megszólítania Qorbant is, aki igyekezett valamelyest lenyugtatni a kedélyeket. Elmondta, hogy nem úgy tekint a kislányra, mivel van már felesége.

Parwana olcsó volt, az apja pedig szegény, akinek pénzre volt szüksége. Nálunk fog dolgozni, úgy bánunk majd vele, mint egy családtaggal. Nem fogom bántani, kedves leszek.