Beállnak a sorba: hamarosan a Meki Happy Meal játékai is megváltozhatnak

Nagyobb zöldítés lenne, mint mikor idén bejelentették, hogy eldobják a műanyag egy részét, csak azt felejtették odaírni, hogy jogszabályi kötelezettségnek tesznek eleget.

A Yahoo Finance ír arról, hogy a McDonald’s azt tervezi, átalakítja ikonikus Happy Meal játékait, hogy megfeleljenek a kor kihívásainak, vagyis környezetbarátabbá váljanak. Ígéretük szerint 2025-ig a világ összes Mekijének minden játékát fenntarthatóbbá teszik, vagyis azokat megújuló, újrahasznosított vagy tanúsított alapanyagokól hozzák létre.

Becslésük szerint a következő négy évben 90 százalékkal csökken a szűz fosszilis alapú műanyag felhasználásuk az újrahasznosítottal szemben.

A világon pár országban már változtattak, Nagy-Britanniában és Íroroszágban a játékoknál már átálltak a fentarthatóbb anyagokra, Franciaországban pedig majdnem teljesen sikerült váltaniuk.

Persze, ahogy ezt Jenny McColloch, a cégfenntarthatósági vezetője is elismeri, teszik ezt azért, mert az új generációk már kényesebbek a bolygó védelmére.

A gyakorlatban nagy változásra nem kell számítani, az 1979-ben bevezetett Happy Meal játékok továbbra is „szórakoztatóak” maradnak, ígérik. Lehetnek köztük olyan játékok is majd, amelyek testreszabhatóak lesznek (a gyerekek maguk választhatnak nekik nadrágot, szemet, hajat, matricákat, például ha újra Minyonok figurákat tartalmaz a doboz) és amiket fel kell építeni. Valamint interaktív játékokat is terveznek hozzájuk fejleszteni.

A McDonald’s azon is kísérletezik, hogyan hasznosíthatnák újra a régi játékokat, hogyan készíthetnének belőlük például új tálcákat, vagy hogy miként cserélhetnék le a játékok műanyag csomagolását növényi alapú, rostos csomagolásra.