Egy vagyont hagyott egy gazdag brit turista egy török londinerre

Vagyona legnagyobb részét kedvenc törökországi szállodájának londinerére hagyta egy vagyonos brit férfi. Taskin Dasdan elég pénzt örökölt ahhoz, hogy soha többé ne kelljen dolgoznia, mégsem akarja otthagyni a munkahelyét.

A brit Charles George Courtney gyakran ment nyaralni a Törökország nyugati részén fekvő Aydinba, és ha ott volt, mindig a Korur De Lux Hotel 401-es szobájában szállt meg. A férfi olyan sokszor fordult meg a szállodában, hogy a 401-esre már mindenki csak Charlie szobájaként hivatkozott.

Courtney a személyzet minden tagjával összebarátkozott, különösen Taskin Dasdan londinerrel került szoros kapcsolatba – írja a Daily Star című brit bulvárlap.

A vagyonos brit férfi nemrég meghalt, és a végrendeletében a vagyona legnagyobb részét Taskin Dasdanra hagyta, valamint kisebb összegeket a szálloda többi alkalmazottjára is. A nyilvánosságra került információkból nem derül ki, hogy Courtney hány éves volt, és hátrahagyott vagyonának pontos összege sem. Az ügyvédek annyit árultak el, hogy a pénz bőven elég arra, hogy a londiner akkor is kényelmesen ellehessen egész hátralévő életében, ha többé egy percet sem dolgozik.

A meghatott Dasdan, aki már 30 éve dolgozik a hotelben, azonban azt mondja, nem akarja otthagyni a munkahelyét. Imád a szállodában dolgozni és folyton új emberekkel megismerkedni a világ minden tájáról. A londiner hozzátette, Courtney-val is csak ugyanúgy bántak, ahogy másokkal is: náluk minden egyes vendég családtagnak számít.