Két évet kapott egy magát covidosnak hazudó, élelmiszereket leköhögő nő

Önmaga védelmében csak annyit tudott felhozni, hogy részeg volt.

Két év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek egy nőt Pennsylvaniában, mert tavaly márciusban a koronavírussal viccelődve komoly anyagi kárt okozott egy szupermarketben, nem mellesleg halálra rémítette az üzletben tartózkodó vásárlókat.

A Ladbible azt írja, a 37 éves Margaret Ann Cirko szűk másfél éve rontott be az üzletbe, majd azt kiabálta az ottlévő  tömegnek,

Koronavírusos vagyok, és most ti is megfertőződtök!

Ezt követően módszeresen összeköhögte a kihelyezett gyümölcsöket, zöldségeket, húsokat, de még a péksüteményeket is. Az áruház kénytelen volt megszabadulni az összes árutól, ami miatt 35 ezer dolláros, akkori árfolyamon 10,6 millió forintos káruk keletkezett. A nő akciója komoly pánikot keltett a vásárlók körében, hiszen mindez tavaly márciusban, a vírus világjárvánnyá terebélyesedése idején történt, amikor az átlagember szinte semmit nem tudott még a betegségről.

A nőt a biztonságiak kitessékelték a szupermarketből, a kiérkező rendőrök pedig koronavírustesztet végeztek rajta, ami viszont negatív lett.

A nőt először terrorizmussal akarta vádolni az ügyészség, végül azonban bombával való fenyegetssel vádolták meg, amit a nő is elismert. Tette mindezt annak ellenére, hogy védői azzal érveltek a bíróságon, hogy ebben az esetben elengedhetetlen, hogy valamilyen mechanikus szerkezet is legyen a vádlott birtokában, ami Cirkónál nyilvánvalóan nem volt. A bíró ennek ellenére helyben hagyta a vádakat, továbbá kötelezte a nőt, hogy fizessen 30 ezer dollárt a szupermarketnek kárpótlásul.

A nő a bírósági eljárás során azt mondta, mélységesen sajnálja a történteket, ha tehetné, visszacsinálná. Önmaga védelmében csak annyit tudott felhozni, hogy részeg volt a történtek idején.