Olyan rondán írt a bankrabló, hogy a pénztáros nem jött rá, éppen ki akarja rabolni

Három bankrablást követett el két héten belül egy 67 éves férfi Angliában. Mindhárom alkalommal kézzel írt üzenetben szólította fel a banki alkalmazottakat, hogy adják át neki a kassza tartalmát, de elsőre üres kézzel kellett távoznia, mert senki sem tudta kiolvasni a kézírását.

Hat év börtönbüntetésre ítéltek bankrablásért egy 67 éves férfit az angliai Lewesben. Ian Slattery még márciusban, két héten belül két bankrablást követett el, igaz, csak a második esetben sikerült némi zsákmányra szert tennie – írja az Eastbourne Herald című, helyi hírlap.

Slattery először március 18-án délelőtt ment be egy eastbourne-i bankba, majd egy kézzel írt cetlit adott át a pénztárosnak, amin ez állt:

Az ablak nem fogja megállítani azt, ami nálam van. Csak adja át a tízeseket és a húszasokat. Gondoljon a többi ügyfélre!

A pénztáros azonban hiába próbálkozott, képtelen volt kiolvasni Slattery kézírását, a férfi így üres kézzel távozott.

Sussex Police

Slattery nem adta fel az első kudarc után. Új cetlit írt, és március 26-án újra próbálkozott, ezúttal egy St Leonardsban működő pénzintézetben. Ezúttal sikerrel járt és 2400 font (kb. egymillió forint) készpénzzel távozott.

Április 1-én Slattery újra le akart csapni, Hastingsben, ám az ottani pénztáros nem ijedt meg a fenyegetéstől, ezért az idős bankrabló ismét zsákmány nélkül távozott. Nem sokkal később a rendőrség elfogta Slatteryt, akit egyrendbeli bankrablással és kétrendbeli bankrablás kísérletével vádoltak meg. A férfi mindhárom ügyben bűnösnek vallotta magát.