Kis híján halálra maszturbálta magát egy japán férfi

Rosszul lett egy önkielégítést követően egy 51 éves japán férfi. Közvetlenül az orgazmus után iszonyú fejfájás tört rá, szédült, nem sokkal később pedig hányni kezdett.

Mivel a tünetei nem enyhültek, a férfi kórházba ment, ahol megállapították, hogy dezorientált és nagyon alacsony a vérnyomása. Ezek a stroke legjellemzőbb tünetei – írja a Daily Mail című brit lap.

Az orvosok egy CT-vizsgálatot követően megállapították, hogy a betegnek subarachnoidális vérzése van. Ez a stroke egyik életveszélyes formája, amit egy agyi ér megrepedése okoz. A férfit szerencsére időben ellátták, így két hét múlva makk egészségesen távozhatott a kórházból.

A beteget ellátó Dr Masahiro Oomura publikált az esetről egy tanulmányt, melyben azt írta, hogy a férfi agyvérzését valószínűleg a maszturbálás váltotta ki. A subarachnoidális vérzés hátterében ugyanis a leggyakrabban valamilyen fizikai aktivitás miatt bekövetkező, hirtelen vérnyomás-emelkedés áll.

Becslések szerint a subarachnoidális vérzések 3,8 – 14 százalékát váltja ki szex, vagy önkielégítés. Leginkább a 45 és 70 éves kor közöttiek a veszélyeztetettek, de 2017-ben egy 22 éves diák halt meg agyvérzés következtében, miközben a barátnőjével szeretkezett.