Túl rövid volt a haspólója, ezért elküldték az edzőteremből

Igen, ez a piros felső nem felelt meg az amerikai konditerem személyzetének, szóval a fiatal nő felháborodása teljesen érthető.

A Planet Fitness nevű amerikai hálózat egyik edzőterméből egy Alana nevű nőt azért küldtek el, mert a személyzet szerint túl rövid volt az egyébként teljesen átlagos haspólója. A múlt héten megosztott lenti TikTok-videója – amiben a felháborodásának kívánt hangot adni – már több, mint 200 ezer megtekintésnél jár.

@pennevodkaplease

time to find a new gym @planetfitness ##HotwireHotelGoals ##TakisTransformation ##SimlishSessions ##planetfitness ##dresscode ##greenscreen ##gymhumor ##gym

♬ original sound - Ni-ne & Sons👩‍👦‍👦

Állítása szerint az utolsó alkalommal, amikor a Planet Fitnessben járt – és egy leggings, valamint egy enyhén kivágott póló volt rajta –, akkor a konditerem munkatársai azt közölték vele, hogy megsértette az öltözködési szabályzatot, és vagy el kell takarnia magát, vagy távoznia kell.

Ő az utóbbi mellett döntött, és a kommentjei alapján véglegesen – ami teljesen érthető a részéről. A hozzászólók is szinte egyöntetűen egyetértettek abban, hogy a kérés teljesen indokolatlan volt.

Sportmelltartót és rövidnadrágot viselek az edzőteremben – szó szerint csak edzeni akarsz, nem számít, mit viselsz

– fogalmazott egyikük.

A Planet Fitness honlapja szerint nincs konkrét tilalom a crop topokra, de a termeikben tiltott az olyan ruházat, amelyek „megfélemlítőnek” hathat. Mint írják:

Támogatják, hogy az emberek kifejezzék magukat az öltözködésükkel, de azt kérik, hogy a klubban ne viseljen senki olyan ruházatot, amely megfélemlítőnek vagy sértőnek tűnhet, és olyat se, ami túl sok mindent szabadon hagy.

Nem engedélyezik továbbá az olyan ruházatot sem, amely biztonsági kockázatot jelenthet vagy kárt tehet a felszerelésben. A honlap az alábbi példákat sorolja fel, mint tiltott viseletet: nyitott orrú cipő vagy szandál, sáros, zsíros vagy szennyezett cipő vagy ruházat, farmer vagy nadrág feltűnő szegecsekkel, valamint az olyan üzeneteket tartalmazó ruházatot, amelyet egy értelmes ember sértőnek vagy más módon nem megfelelőnek találhat.

A történetet feldolgozó Indy100 szerint az edzőteremlánc egyik szóvivője így nyilatkozott az üggyel kapcsolatban:

Őszintén elnézést kérünk a szerencsétlen incidensért, amely a New Jersey-i Fairfieldben található telephelyünkön történt. Ebben az esetben a személyzet egyik tagja tévedésből érvényesítette a cég öltözködési szabályzatát. Szorosan együttműködünk a helyi franchise-tulajdonossal, hogy átképezzük a személyzetet az aktuális irányelvekre. Közvetlenül is felvettük a kapcsolatot ezzel a klubtaggal, hogy személyesen kérjünk elnézést, és örömmel várjuk, hogy újra nálunk üdvözölhessük.