A szexuális zaklatással vádolt masszőr azt mondja, csak a telefonjával játszott

Két női kliense is panaszt tett egy kanadai masszőr ellen, mert úgy gondolják, a férfi maszturbált, miközben őket masszírozta. Ő azzal védekezik, hogy csak a telefonján játszott.

A szakmai etikai szabályok megsértése miatt tíz napra felfüggesztette egy Trevor Scott nevű masszőr engedélyét a Brit Kolumbia-i masszőrkamara. A férfit két női kliense panaszolta be 2019 tavaszán, mert azt gyanították, a férfi azért masszírozta őket időnként csak az egyik kezével, mert a másikkal közben magát fogdosta – írja a CBC kanadai hírportál.

Scott azt mondta, nem követett el szexuális visszaélést, csak a Candy Crush Saga nevű játékot játszotta a telefonján munka közben. Miután az ügyfelei panaszt tettek a férfi ellen, a kamara vizsgálatot indított, melynek részeként egy magát kliensnek kiadó férfi nyomozó is elment Scotthoz masszíroztatni. A nyomozó azt mondta, a férfi valóban csak játszott a telefonján. A kamara ugyanakkor leszögezte, az ügyfelek számára nagyon nyugtalanító lehet, ezért nem megengedhető, hogy egy masszőr elővegye a telefonját, miközben egy meztelen klienssel foglalkozik.

Scott azt mondja, sajnálja a történteket, és ígéri, többet nem fog hasonló előfordulni. Azt mondja, az egész azzal kezdődött, hogy recepciósokkal váltott üzeneteket munka közben, később a közösségi médiát böngészte, majd játszott is a telefonján.

A felfüggesztésen kívül Scottra pénzbírságot róttak ki, és meg kell fizetnie az ellene lefolytatott nyomozás költségét, így összesen 4500 kanadai dollárt (valamivel több mint egymillió forintot) kell megfizetnie.