3 millió forintnyi dollárt adott egy lakás sose látott berendezéséért, 120 milliónyi kincset talált

Egy elhunyt zongoratanárnő elég sok kincset felhalmozott a lakásában az évek során.

Egy antikváriumot üzemeltet Kanadában feleségével Alex Archbold, elég aktívak a közösségi oldalakon is, és itt osztották meg, hogy decemberben felvásárolták egy nemrégiben elhunyt zongoratanárnő lakásának összes tartalmát.

Ezért 10 ezer dollárt, vagyis csaknem 3 millió forintot adtak ki.

Bette-Joan Rac már évtizedek óta ebben az ingatlanban élt, egyszer régebben már meglátogatta Archbold, mikor a garázsában álló 1964-es Cadillacén akart túllenni. De akkor sem mentek a lakásba, szóval nem tudta pontosan a férfi, mire is adott ki ennyi pénzt. Annyit tudott, hogy szerény jövedelme lehetett a nőnek.

Az egyetlen dolog, amiért vettem meg, mert azt gondoltam, szórakoztató kaland lehet a YouTube-csatornánkra, és legalább kapok egy zongorát.

– nyilatkozta a Bored Pandának Archbold (ami egyébként szintén bejött, mert egy sor videó készült a lakással kapcsolatosan).

Aztán, mikor először belépett Archbold, ledöbbent. Nem is a kincseken, hanem a rendetlenségen, mert Rac mindig nagyon csinosan öltözött. Kiderült, a nő igazi gyűjtögető volt, mindent felhalmozott a lakásában. Tele volt mindenféle dologgal a plafonig.

De köztük számos remek fogást is találtak, régi arany ékszereket, designerek által tervezett ruhákat, készpénzt, egy 100 unciás ezüstrudat. Tele volt a lakás dobozokkal, amelyeken olyan nagy márkák nevei szerepeltek, mint a Chanel vagy a Tiffany & Co.

Nem tudtam, hogy az a különc zongoratanár, akivel találkoztam, valójában milliomos volt.

Végül összesen 400 ezer dollárnyi, azaz 120 millió forintnyi cuccot találtak Archboldék.

Nem csoda, hogy az antikvárius szerint ez élete eddigi legjobb üzlete.