Újra egy ruha színén veszekszik az internet: ez most kék vagy fehér?

A vitát enyhíti, hovatovább, negligálja, hogy aztán készült még egy poszt a ruháról.

Lassan már hat éve, hogy az első „színgate” kirobbant. Napokig azon vitatkoztak az emberek az interneten, hogy milyen színű egy képen látható ruha: kék és fekete vagy fehér és arany?

Kapcsolódó
Két részre szakadt a világ: milyen színű ez a ruha?
Az internetezőket borzasztó fontos kérdés foglalkoztatja: egy esküvői viselet színkombinációja.

Aztán azóta még párszor megosztotta az internetezőket, milyen színt is látnak egy-egy fotón: például itt egy cipőnél, itt egy másik ruhánál.

Most pedig újabb fordulóhoz értünk, ezt a kört egy ausztrál hírolvasó robbantotta ki.

Kendall Gilding az Instagramjára töltött fel magáról egy posztot, amihez azt írta:

Wednesday in White!

vagyis „szerdán fehérben”, valamint még hozzátette, hogy odavan a Ted Baker ruháért, a sima vonalaiért, a gallérrészéért, az anyagáért, és a „legfrissebb fehér” színéért.

Csakhogy a kommentelők szerint nem fehér a ruha. Hanem kék

– írja a Mirror.

Gilding aztán visszaírt, hogy már mástól is hallotta, hogy kéknek látja, szerinte azért történhetett meg, mert túl kevés fényben lett lefotózva.

Úgyhogy később feltöltött egy másik képet is, ezt már a stúdióban, normális fényviszonyok között készítették, ahol egyértelműen fehér a ruhaköltemény. Ha csak nem öltözött át. De csak viccelünk. Vagy mégsem?

A klasszikus 2015-ös esetnél a BBC megkereste a Leeds-i Egyetem színtudományi és -technológiai csapatának vezetőjét, Stephen Westland professzort, aki szintén arról beszélt, hogy a a fényviszonyok miatt tér el az emberek véleménye a ruha színét illetően.