Bizarr szakálldivatot hozhat 2021

A koronavírus eddig is mély nyomokat hagyott mindannyiunk életén, és nem kétséges, hogy sokakat fog szokatlan dolgokra késztetni az is, ha egyszer túl leszünk a járványon. Vannak azonban dolgok, melyek mindezt figyelembe véve is erős túlzásnak tűnnek.

A majomfarok lesz a 2021-es év szakálltrendje – írja a LadBible című brit bulvárlap. A majomfarok egy afféle féloldalas szakáll, mely a bajusszal kiegészülve spirálformát alkot, nagyjából így:

A majomfarok-szakáll még bőven a járvány előtt, 2019-ben robbant be a köztudatba, amikor Mike Fiers, az Oakland Athletics profi baseball-játékosa ezt a bizarr szakállformát viselte egy meccsen. Azt mondta, csak egyszeri alkalom volt, amit azért csinált, hogy megnevettesse a csapattársait, mégis úgy tűnik, szellemet szabadított ki a palackból. A közösségi oldalakat azóta ellepik majomfarok-szakállas fotók.

Fiers követői közül néhányan ráadásul nem is elégszenek meg az egyszerű, de már önmagában is bizarr majomfarokkal, hanem minden kreativitásukat beleadva, még furább arcdíszeket alkotnak.

A kommentelők két táborra szakadtak. Az egyik oldalon állnak azok, akik a majomfarokban csak vidámságot látnak, amiből szerintük ránk fér már egy jó adag. Mások viszont nem értik az egészet, ezért képtelenek elfogadni, hogy felnőtt férfiak ilyen fura arcszőrzettel jelenjenek meg nyilvánosan.