Az ukrán repülőgép-szerencsétlenség egyetlen túlélőjének az apja is zuhant már le géppel

Zúzódásokkal került kórházba.

Megszólalt a huszonhat ember halálával végződött pénteki ukrajnai repülőgép-szerencsétlenség egyetlen túlélője.

A harkivi terület kormányzója elmondta, hogy az egyetlen túlélő Vjacseszlav Zolocsevszkij kadét, aki – bár nem sok mindenre emlékszik – beszámolt a történtekről. Zolocsevszkij azt mondta,

olyan volt minden, mint egy számítógépes játékban. A férfi a gép zuhanása közben elveszítette az eszméletét; majd amikor magához tért, már a földön feküdt. Az első dolga az volt, hogy kadéttársa lángoló ruháját próbálta eloltani.

A túlélőt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is meglátogatta, neki a kadét azt mondta, minden hirtelen történt, és nem igazán értették, hogy mi folyik a fedélzeten. Orvosai szerint Zolocsevszkij állapota kielégítő, a férfi többnyire eszméleténél van.

Az ügyben megszólalt a kadét apja is. Vitalij Zolocsevszkij a Szegodnya című lapnak elmondta: fiának még csak törései sincsenek, csak zúzódások és sebek borítják a testét. A kadét apja elmesélte,

ő maga is túlélt repülő-szerencsétlenséget: háromszor is került bajba olyan gép, amin utazott; Vjacseszlavra ezek után annyit mondott: „apja fia”.

Amint azt korábban megírtuk, a baleset leszállás közben történt Csugujev városa mellett: az An-26-os szállítógép egyik hajtóműve leállt, a gép a Kijevet Harkivval összekötő országút szélén földbe csapódott, majd lángra lobbant. A személyzeten kívül az ukrán légierő harkivi egyetemének kadétjai utaztak a gépen.

 

Kiemelt kép: ukrán elnök honlapja