Több mint 38 millió forintnyi fontot érő kincset talált egy férfi a kedvenc kocsmája mögött

Egy fémdetektor volt a segítségére.

A brit férfi, Luke Mahoney a kedvenc kocsmája mögött egy fémdetektorral valóságos történelmi kincsre bukkant. Mahoney nagyjából ezer darab polgárháborús érmét talált, aminek darabja akár 100 fontot is érhet. A 100 ezer fontos fogás mai árfolyamon számolva nagyjából 38,2 millió forintnak felel meg. Mahoney egyébként nem véletlenül járkált a kocsma mögött fémdetektorral, a férfi és a családja egy fémdetektoros vállalkozást vezet az angliai Lindsey-ben.

Luke két barátjával meggyőzte a tulajdonosokat, hogy érdemes lehet átkutatni a kocsma mögötti, használaton kívüli területet.

Charlie és James Buckle, a tulajdonos apa-fia páros épp a vasárnapi ebéd közepén tartottak, mikor Luke hívtak őket, hogy találtak valami nagyon érdekeset a kocsma mögött.

Luke mindig nagyon izgatott, amikor talál valamit a detektorával, szóval úgy voltam vele, hogy jó, rendben, majd meglátjuk.

– mondta James.

Luke elmondta, hogy elég gyorsan ráakadtak az első érmére, majd jött a következő, majd a következő. Rengeteget találtak, tele volt szórva velük a terület. Összesen 1061 15-17. századi érme került elő a föld alól. A történészek szerint az érméket egy gazdag földbirtokossal együtt temethették el. A szakértők úgy becsülték, hogy minden érme 50-70 fontot érhet, de ha ezeket sikerül valamelyik nagy történelmi eseményhez kapcsolni, akkor az áruk jóval magasabb is lehet. Továbbá az is emeli a kincs értékét, hogy az egészet gyakorlatilag egyben találták meg.

A Mirror cikke azt nem említi, hogy a mesés kincs végül kihez került.