Tévesen vezetett több mint 1000 kilométert – összekeverte Velencét Béccsel

De a tévedése remekül elszórakoztatta.

A Redditen írta meg egy felhasználó, hogy

10 napra foglalt magának és párjának egy hotelszobát Bécsbe, hogy végre láthassák a csatornákat és „azokat a díszes kis romantikus hajókat”.

Hogy miket? – merülhet fel a kérdés, de ahelyett, hogy elárulnánk a megoldást, inkább kövessük a Xyn101 nevű felhasználó történetét.

Szóval, eljött az utazás napja, beszálltak a kocsiba, a Xyn101 beírta a hotel címét a GPS-be, és elindult a 12 órás, 1045 kilométeres autóút. Meg is érkeztek a szállásukhoz, majd megkérdezte a barátnőjét, hogy akkor onnan hogyan jutnak majd el a csatornákhoz. Mire csodálkozó tekintettel a barátnő visszakérdezett: „Mármint úgy érted a folyóhoz?”. „Nem, nem”, válaszolt a férfi és elmagyarázta, mikre gondolt.

Mire a barátnő röhögésben tört ki.

Aztán elmagyarázta, hogy ki kell mennem, az első utcán jobbra, majd vezethetek 10 órát, mert körülbelül 1000 kilométer távolságra vagyok azoktól a romantikus csatornáktól. Kiderült, hogy Bécset összekevertem Velencével.

Bár nem nagyon mentenénk fel az úriembert, annyit azért hozzá kell még tennünk az igazság kedvéért, hogy a két város neve angolul legalábbis picit hasonlít: Bécs Vienna, Velence pedig Venice.

A Redditen viszont nem csak kinevették – vagy velük nevettek – a többiek, hanem tanácsokat is adtak, hogy ha már Bécsben kötöttek ki, akkor mit nézzenek meg. A poszt egy frissítéséből kiderül, hogy átmennek megnézni Pozsonyt is.

Csak remélni tudjuk, hogy Bratislavát, vagyis Pozsonyt már nem keveri össze Brnóval, esetleg Budapesttel.

Kiemelt kép: Getty Images