Eljátszotta a moszkvai metrón, hogy koronavírusban haldoklik, pánikba esve menekültek az utasok

A kandi kamerás tréfamester most akár öt évig tartó börtönbüntetést is kaphat.
Kapcsolódó cikkek

Az orosz hatóságok letartóztattak egy kandi kamerás átverést végrehajtó férfit, aki egy zsúfolt moszkvai metrószerelvényen úgy tett, mintha a koronavírusos fertőzése miatt összeesett volna. A TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint Karomatullo Zaborovot február 8-án vették őrizetbe huliganizmus gyanújával, amiért akár öt évig tartó börtönbüntetés is kapható – írta a CNN.

A Kara.Prank nevű csoport által készített videón látni, ahogy az arcmaszkot viselő férfi úgy tesz, mintha összeesne, és először többen is azonnal a segítségére sietnek. Ekkor egyik társa elkiáltja magát, hogy koronavírusos, és erre mindenki azonnal rémülten eltávolodik tőle, majd az utasok pánikba esve rohannak ki a szerelvényből, amikor a következő megállónál kinyílnak az ajtók.

A felvételt február 2-án tette közzé a Kara.Prank az oldalán, de a videót onnan azóta törölték. Máshol azonban még megtekinthető.

A tadzsik állampolgárt előzetes letartóztatásba helyezték, és a hatóságok azonosították két társát is, akiknek megtiltották, hogy elhagyják az orosz fővárost. Zaborov ügyvédje az orosz sajtónak elmondta, hogy a videóval nem szórakoztatni akartak, hanem csak fel akarták hívni a figyelmet a koronavírus okozta veszélyre, és arra, hogy az emberek viseljenek arcmaszkot.

Az ügyvéd szerint nem történt semmilyen bűncselekmény, védence pedig önként ment be a rendőrségre kihallgatásra, és nem számított arra, hogy le fogják tartóztatni. Az ügyvéd kijelentette, hogy még a védencét kihallgató rendőr is azt mondta, hogy az ügyet valószínűleg ejteni fogják ellene – közölte a BBC.

1500 fölé nőtt a koronavírus áldozatainak száma
A betegeket ápoló orvosok és ápolók közül 1716-an kapták el a betegséget, és közülük hatan haltak meg.