Nem engedték fel a nőt a repülőgépre, mert ezt a ruhát viselte

Úgy érzi, csak azért alázták meg, mert afroamerikai.

Az American Airlines elnézést kért, miután egy nő szerint megalázták, mikor azzal szembesítették, ha nem fedi még le valamivel magát, nem szállhat fel a gépre – számolt be róla a CNN.

Latisha „Tisha” Rowe a fiával szállt volna fel a jamaicai Kingstonból Miamiba repülő gépre június 30-án, mikor a légitársaság egyik munkatársa arra kérte, hogy lépjen ki a gépből, hogy beszélhessenek. Meg is tette, ahol azt mondták neki, hogy nem engedik repülni, amíg nem fedi le valamivel a vállát és a karjait, a rövid overállja ugyanis pánt nélküli volt. Megkérdezték tőle van-e kabátja, majd végül adtak neki egy plédet, amivel betakarhatta magát – mondta a CNN-nek a nő ügyvédje, Geoffrey Berg.

Rowe egyébként meg is osztotta a vele történteket a Twitterén, és egy képet is posztolt magáról a kifogásolt ruhában. Szerinte neki afroamerikaiként kétszer annyi elvárásnak kell megfelelnie.

Láttam fehér nőket, akiken jóval rövidebb sort volt felszálláskor, és még csak rájuk sem bagóztak.

Az American Airlines elnézést kér a nőtől és a fiától, és közölték, vizsgálják az esetet.

Elnézést kérünk dr. Rowe-tól és a fiától a tapasztalataikért, és teljes egészében visszafizetjük a útiköltségeiket

– nyilatkozta a légitársaság szóvivője, Shannon Gilson.

A Houstonban háziorvosként dolgozó Rowe elmondása szerint 8 éves fiát annyira megviselte az eset, hogy az úton végig pokróccal betakart fejjel utazott. Sírt is, mikor az anyjával ezt tették. Rowe-ék egyelőre még nem döntöttek, bíróság elé viszik-e az ügyet.

A légitársaságnak nem ez az első esete, amikor egy afroamerikait diszkriminálnak, 2017 októberében a légügyi hatóság kötelezővé tette, hogy az alkalmazottaiknak antirasszista tanfolyamon vegyenek részt. Gilson azt is elmondta, hogy éppen egy olyan vezetőt keresnek, aki a sokszínűség elfogadásáért lesz felelős, de azt nem közölte, hogy ennek köze van-e a mostani ügyhöz.

Kiemelt kép: Getty Images/Scott Olson