Mit lát ezen a képen? Érdekes dolgot árulhat el a személyiségéről

A kreativitás, vagy a logika dominál inkább az agyában?

Hosszú, parttalan vitákat generál a különböző közösségi portálokon egy fotó, amit az emberek kétféleképpen látnak. A teljesen hétköznapi kép először a Redditen bukkant fel, de hamar elterjedt a Twitteren, és a Facebookon is – írja a brit Metro.

Íme, a fotó! Ön mit lát, amikor először rápillant?

Fotó: Reddit

Egy baljós, sötét, sziklás tengerpartot lát, vagy egy sérült autóajtó egy részletét? Ha utóbbit, igaza van. A fotó valóban egy autóajtóról készült, egy hirdetéshez. Az eladó egy közeli képpel akarta pontosan megmutatni a kocsin lévő sérülést. Sokan, mégis csak a tengerpartot látják a fotón, és nagyon meg kell erőltetniük az agyukat, hogy felismerjék a sérült ajtót.

Hogy miért lehet így, annak több magyarázata lehetséges. A konyhapszichológus kommentelők szerint, azok, akik rögtön meglátják az autóajtót, racionálisabban gondolkodó emberek. Náluk, valószínűleg a logikai, matematikai problémamegoldásért felelős, bal agyfélteke a domináns. Ennek megfelelően, a tengerpartot látó álmodozóknál pedig, a művészetekért, a kreativitásért felelős, jobb agyfélteke dominál.

Mindez, persze inkább csak spekuláció, nem tudományos magyarázat.