Rá volt kötve az infúzióra, mikor a rendőrök azzal vádolták meg, biztos el akarja lopni

Legalábbis a férfi ezt állítja Facebook-posztjában.

Tüdőgyulladással kezelték a kórházban a 24 éves Shaquille Dukest a freeporti kórházban június 9-én, mikor az orvosa azt tanácsolta neki, hogy menjen ki a szabadba egy kicsit sétálni. Kifelé menet összeakadt egy „túlbuzgó, rasszista biztonsági őrrel”, aki azzal vádolta meg, hogy biztos el akarja lopni az intravénás készüléket, aztán majd eladja az eBay-en. Pedig az infúzió be volt kötve a férfi karjába. Legalábbis Dukes ezt állítja Facebook-oldalán.

A biztonsági kihívta a rendőröket, akik letartóztatták még Dukes előtt a testvérét is, aki vele gyalogolt. A beteg férfinek kihúzták a kanült a kezéből és őt is előállították. Amikor Dukes elmondta nekik, hogy tüdőgyulladással és asztmával kezelik, az egyik rendőr azt mondta neki:

Nem érdekel, miért vagy itt, mész a börtönbe.

Dukes állítja, letartóztatásakor elvették tőle az inhalátorát,és asztmás rohamot kapott, négy percen át vitatkozott, mire visszaadták neki.

A rendőrség szerint Dukes nem mond igazat, a kórház személyzetének egyik tagja távolította el a vénájából a csövet, és nem a rendőrségtől vagy a biztonságiak közül valaki. Rendzavarás miatt tartóztatták le, a biztonsági őrrel való vitája miatt. Bár azt elismerték, a férfi nem akarta ellopni, a kórháznál senki sem engedélyezi, hogy az intravénás készülékkel bárki is elhagyja az intézmény területét.