Rengeteget eszik egy kínai kisfiú, hogy megmenthesse az apukája életét

Az sem érdekelte, amikor az iskolában csúfolni kezdték a hízása miatt.

Komoly próbatételnek vágott neki Lu Csihuan, egy 11 éves kisfiú. Az eredeti testsúlyának minimum másfélszeresére kell meghíznia, hogy megmenthesse az apukája életét – írja a Sky News.

Lu édesapját hét évvel ezelőtt diagnosztizálták leukémiával. A férfi betegségét egy ideig sikerült gyógyszerekkel kordában tartani, tavaly augusztusban azonban rosszabbra fordult az állapota, ami miatt vértranszfúziót kapott. Hosszútávú megoldást csak a csontvelő-transzplantáció jelentene. Az egyetlen lehetséges donor pedig Lu lehetne, csakhogy az orvosok szerint, a fiú túl kicsi az operációhoz.

A tizenegy éves fiúnak azt mondták, ahhoz, hogy csontvelőt adhasson az apjának, a testsúlyának legalább 45 kilónak kellene lennie, de a legjobb az lenne, ha elérné az 50 kilót. Lu akkor 30 kiló volt. Miután a családjával átbeszélték a helyzetet, a kisfiú enni kezdett.

Lu azóta naponta ötször eszik, a legtöbbször zsíros húst rizzsel. Szerencsére az ételhez olcsón tud hozzájutni az édesanyja, aki egy áruházban dolgozik. Az eredmény nem is maradt el, a kisfiú néhány hónap alatt 43 kilósra hízott.

Az osztálytársak hamar észrevették rajta a változást és csúfolni kezdték, daginak, disznónak nevezték. Lut azonban ez nem érdekelte. Azt mondta, semmi baj, a fő, hogy megmentse az apját, aztán majd lefogy. Később, miután a tanárok elmagyarázták a gyerekeknek Lu hízásának az okát, senki sem csúfolódott. Sőt, az iskolában adománygyűjtés indult a fiú családjának megsegítésére.