Helikopterrel vitte gyerekét iskolába, de állítja, nem menőzni akart

A kínai apukát szétszedték a közösségi oldalakon, miután terjedni kezdtek a megérkezésről készült videók.
Kapcsolódó cikkek

Pillanatok alatt Kína egyik leggyűlöltebb embere lett egy kínai apuka, aki helikopterrel vitte első osztályos kislányát egy pekingi általános iskolába. Ahogy az erről készült videók terjedni kezdtek a kínai közösségi oldalakon, a hozzászólók szétszedték a gazdag szülőt, amiért ilyen módon próbálja mutatni mindenkinek, hogy milyen sok pénze van.

A támadások után azonban az apuka megvédte magát. A helyi sajtóban csak Chen néven azonosított férfi közölte, egyáltalán nem menőzni akart a helikopteres érkezéssel. Elmondása szerint az iskola kérte meg, hogy helikopterrel érkezzen a Fengdan általános iskolába, ahol akkor éppen egy tudományos és technikai kiállítást tartottak.

A férfi elmondása szerint pusztán oktatási okokból használta a helikoptert, aminek segítségével jobban megérthetik a diákok mondjuk a gravitációt. Illetve abban reménykedett, hogy a helikoptert látva néhány gyerek érdeklődni kezd majd a repülés iránt. Chen a beszámolók szerint egyébként egy helikopteres kirándulásokat szervező cég vezetője.

A helyi sajtónak több szülő is nyilatkozott, akik támogatásukról biztosították az apukát, és jó ötletnek tartották a helikopter bevetését. A közösségi oldalakon azonban sokan továbbra is támadták a férfit, valamint az országban tapasztalható vagyoni különbségeket a gazdagok és szegények között.

A kiemelt képen a helikopteres érkezés. Fotó:Shanghaiist.