Bedrogozva elárasztott egy szállodát egy ausztrál férfi, de egy felmosóval megpróbálta jóvá tenni

Háromféle kábítószer volt a szervezetében.

Azzal vádolnak egy 28 éves ausztrál férfit, hogy vízzel árasztotta el egy melbournei szálloda tizennyolc emeletét, és ezzel közel

hárommillió ausztrál dolláros (több mint 600 millió forintos) kárt okozott.

A férfin nem sokat segít, hogy rögtön megpróbálta jóvátenni ostoba tettét: egy felmosóval igyekezett feltörölni a bokáig érő vizet – írja a The Age című asztrál lap.

Bradley Vogt 2018. május 23-án jelentkezett be az Experience Bella Hotelbe. Mint később kiderült, jelentős mennyiségű kábítószer: marihuána, kristálymet, illetve Gina néven ismert GHB volt nála. Mindhárom szerből volt a szervezetében, amikor május 27-én, nem sokkal este fél tíz előtt

a tizennyolcadik emelettől lefelé haladva, az első emeletig kinyitotta az összes tűzcsapot.

A később kiérkező tűzoltók szerint, összesen több mint 432 ezer liter víz folyt ki, mire sikerült elzárniuk a tűzcsapokat. A legveszélyesebb helyzet a földszinten alakult ki, ahol 170 centisre emelkedett a vízszint, mielőtt a nyomás kiszakított egy ajtót. A hotelból 300 vendéget kellett evakuálni.

A mentéshez érkező tűzoltók alig hittek a szemüknek, amikor a tizedik emeleten meglátták Vogtot, amint egy felmosóronggyal próbálja feltakarítani a bokáig érő vizet. Ráparancsoltak, hogy azonnal hagyja el az épületet. A férfit aztán a nyolcadikon találták meg, amint a vízben feküdve, még mindig a felmosót szorongatta. Vogt később beismerte, hogy ő nyitotta meg a tűzcsapokat.

Bradley Vogt tárgyalása jelenleg zajlik egy melbournei bíróságon.