„Egy élvezet” – mondta a szingli apuka, aki kivette a gyerekeit az iskolából

Azt gondolja, így neki és a gyerekeknek is jobb.

Egy egyedülálló, háromgyerekes apuka, úgy döntött, hogy a két nagyobbikat kiveszi az iskolából. A 25 éves, oxfordi férfi, Jack Stewart otthon tanítja a hatéves Jannát és a négyéves Nahumot, a harmadik, kétéves Amosszal pedig még úgyis otthon lenne.

Stewart azt gondolja, így olyan különleges dolgot tapasztalhat meg, amit a többi apa kénytelen kihagyni, a gyerekeknek pedig azért jobb, mert ez az oktatási forma többet ad, mint egy hagyományos iskola. Inkább válhatnák azzá, akik, hiszen nem kötik őket olyan mértékben az előírások.

Fotó: mediadrumworld.com/Jack Stewart

Az apa, hogy jó tanáruk – és apjuk – legyen, folyamatosan képzi magát. Nem is csoda, egy sor dolgot tanít: olvasás, írás, számolás, egészen addig, hogy hangszereken is tanulnak valamint a vallásokról is.

Noha ez nem kevés munkájába kerül, minden nap 4:30-kor kel fel, csak így van ideje magára is, még mielőtt a gyerekeivel kell foglalkoznia.

Ugyanakkor a gyerekekkel való tanulással és játékkal tölteni az időt egy élvezet!

– mondta Stewart, aki azt nem árulta el, hogyan vált egyedülállóvá.

Emellett napi szintén járnak egy olyan csoportba is, ahol más otthontanuló gyerekekkel találkozhatnak, hogy legyen társasági életük.