Ezt tanácsolja az állásinterjúknál a szakértő. Ha ez elmarad, ő nem vesz fel senkit

Egy szabály, de ha ezt valaki nem tartja be, azt fel se veszi.

10 éves karriere során több száz embert vett már fel cégéhez Jessica Liebman, aki elárult egy tanácsot. Aki nem tesz ezt meg, azt ő fel sem veszi, ez szabály nála.

Az Insidernél vezető szerkesztőként dolgozó nő meg is írta a tanácsát:

Amikor elkezdtem alkalmazni embereket, egy szabályt állítottam fel: nem juthat a következő körbe az a jelölt, aki nem küld egy köszönő e-mailt utána. Hét évvel később, még mindig ehhez tartom magam.

Nem egy kézzel írt levelet, egy e-mailt.

Két okot adott magyarázatként.

Az egyik, hogy aki küld az interjú után egy e-mailt, annál látszik, hogy tényleg akarja azt a munkát.

A másik, hogy az e-mail küldésével egy olyan kép alakul ki a jelöltről, mint aki „lelkes, összeszedett és jó modorú”, „jó tojás”, akiből értékes tagja lehet a cégnek.

A cikket eléggé felkapta az internet, de nem feltétlen azért, mert Liebman tanácsát szerintük is érdemes megfogadni. Eléggé megosztottak az olvasók, tényleg szükséges-e egy ilyen levél.

Szeretem, ha kapok köszönőleveleket, de ezt előírni szerintem borzalmas gyakorlat.

– írta egyikőjük a Mirror szerint. Egy másik hozzászóló pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy az interjú nem csak a munkáltatóról szól, hanem éppen annyira arról is, hogy a munkavállalónak kiderüljön, jó lenne-e neki ez a hely. Persze ez így van, de azért a gyakorlat nem feltétlen ezt tükrözi, de ezt már mi tesszük hozzá.

Valamint volt olyan kommentelő is, aki pedig pont fordítottját csinálja Liebmannak; ő kézzel írt üzenetet ír a meginterjúvoltaknak a döntésről és hogy megköszönje az interjúra szánt idejüket.

Kiemelt kép: iStock