Olyat mutatott a szilikonját kivetető nő, amit nagyon kevesen

Nagyon rosszat tett az egészségének az implantátum, és miután kiszedette, azonnal jobban lett.

Annyira depresszióssá tették a mellimplantátumai Erika Rae Ritschardot, hogy majdnem öngyilkosságot követett el. Hét évvel azután, hogy megműtette magát a 28 éves anya, szorongással és depresszióval küzdött. Közben le is soványodott, memóriazavarral, extrém fáradtsággal és bőrkiütésekkel is küzdött.

5000 fontot, 1,8 millió forintot fizetett azért, hogy eltávolítsák a dupla D-s szilikonokat a melléből, cserébe viszont a tünetek szinte azonnal eltűntek – írta a Mirror.

Bár hivatalos szervek szerint nincs kapcsolat a mellimplantátumok és a többek által „mellimplantátum-betegségnek” nevezett állapot között, ő is egy azon 50 ezer nő között, akik azt vallják, hogy igenis van, nekik is hasonló tüneteik voltak, mint Ritschardnak.

Szörnyű arra gondolni, hogy amit magamba rakatni választottam, az elhervasztott. Már majdnem magam vágtam ki magamból. A legrosszabb pillanataimban még az öngyilkosságon is elgondolkoztam

– nyilatkozta a Long Beach-en élőnő, aki 2012-ben döntött úgy, hogy kés alá fekszik. Annak ellenére, hogy férje szerint tökéletesen néz ki, nem volt megelégedve a kinézetével a második gyereke szoptatása után.

Úgy éreztem, hogy a gyerekeimnek adtam a testemet, és ez olyan volt, amivel visszakaphatom.

22 évesnek kellett lennie a műtéthez, egy nappal 22. születésnapja után meg is műtette magát. Nem sokkal később, három hónap múlva azonban jelentkeztek az első tünetek, a szorongás és a depresszió. Kapott szorongás elleni gyógyszereket is, de nem segítettek. A szíve hirtelen, minden ok nélkül gyorsan kezdett el verni, aztán vesefertőzést kapott. És itt még nem volt vége: az emésztőrendszere is elkapott egy fertőzést, légzési nehézségei lettek. Többször a sürgősségin kötött ki migrénje miatt.

2017-re csak még súlyosabbá vállt az állapota, 63 kilóról 45 kilóra fogyott.

Annyira fáradt voltam, hogy nem tudtam koncentrálni, azt hittem ADHD-m van, a hangulatváltozásaim pedig borzalmasak voltak

– mesélte. Ritschardot orvosa elküldte pszichológushoz, aki bipoláris hajlamot diagnosztizált nála. Izomfájdalmai lettek, hőingadozás gyötörte, a bőre úgy kiszáradt, mint „az alligátor- vagy kígyóbőr”. Kopaszra nyíratta a fejét, annyira rossz állapotban volt a haja.

Mintegy 15-ször ment el orvoshoz, de sosem találtak nála semmit. Egyikőjük meg is mondta neki:

Ön a legegészségesebb beteg ember, akit valaha láttam.

Ekkor találta meg a Facebookon a mellimplantátum-betegség csoportot, és rájött, neki is ez a baja. Megműtette magát, erre minden fájdalma abbamaradt, súlyát is visszaszerezte.

Dr Diana Zuckerman a washingtoni  Egészségkutatás Nemzeti Központjának elnöke azt mondja, attól, hogy a mellimplantátum-betegség nem regisztrálták még a hatóságok, nem jelenti azt, hogy nem létezik, csak még további vizsgálatok szükségesek, hogy valóban annak tudják be.

Ritschard egy képet is közzétett a mellimplantátumairól és alatta a kapszuláiról, arról a kötőszövet tokról, amit a test minden esetben a szilikon köré képez, és ami megvédi a szervezetet a mérgektől és biofilmtől. Amit mindig kivesznek a nagyobbítás eltávolításakor, és amit patológusok vizsgálnak meg azután, nem rákosodott-e el.

Fotó: SWNS

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!