A legjobb fej tanár, aki ott segít, ahol tud

Teljesen elolvad az internet ennek a tanárnak a segítőkészségén.

A 34 éves Nathan Alexander matematikaprofesszor az atlantai, csak férfiakat tanító, történelmileg fekete főiskolán, a Morehouse College-en. Pénteken az egyik diákja, Wayne Hayer egyszerűen nem talált a kislányának, Assatának bébiszittert, ezért kénytelen volt elvinnie az órájára.

Még el sem kezdődött az óra, amikor Alexander felajánlotta Hayernek, tartja a kislányát, hogy a diák jobb jegyzetet tudjon magának készítenie az órán – írta a Twitterén a történetet elbeszélő másik tanuló, Nick Vaughn.

Így Alexander az 50 perces órán végig a kezeiben tartotta Assatát, sőt még utána is úgy 10-15 percre, amíg válaszolt a diákok felmerülő kérdéseire az órán bemutatottakról.

A BuzzFeed Newsnak sikerült megszólaltatnia a tanárt, aki arról mesélt nekik, hogy először tartott az egésztől:

Nem vagyok apa, nincsenek gyerekeim. Féltem attól, mi lesz, ha elkezd sírni. De minden tökéletesen sikerült. Nagyon jól viselkedett.

Alexander az órán végig a babahordozóban a csecsemővel fel-alá mozgott.

Amikor Assata lassan elaludt, mondtam az órán, azt hiszem untatjuk

https://www.facebook.com/nick.vaughn.750/posts/2045819972137829

A tanár észrevette, hogy Hayernek gyakran el kell mennie a gyereke miatt, ezért két héttel ezelőtt mondta neki, nyugodtan vigye be az órára, és szóljon, ha bármibe tud segíteni.

Ezért vagyok itt oktatóként

– tette hozzá.

A Twitter-bejegyzés hamar nagy népszerűségre tett szert, ami után, Assana anyukája, Firda Hayer is írt egy bejegyzést a Facebook-oldalán, hogy reagáljon arra a szeretetre és támogatásra, amit a családja kapott. Arról is szólt, hogy férjének az iskola mellett két munkahelye is van. Családjuktól és barátaiktól távol élnek, így nincs, aki segítsen nekik. A férj pedig szeretne azzal segíteni kedvesének, hogy néha egy kicsit pihenhessen.

Vaughn bejegyzését egyébként nagyon sokan megosztották, több diákja is, akik a kedvenc tanáruknak nevezik Alexandert, és sokan Haynes méltatják, hogy ennyi mindent csinál egyszerre. Illetve tanárok is, akiket inspirált kollégájuk, és felajánlották, ők is szívesen segítenek hasonló módon tanulóiknak.